Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: 50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ale mi się rozchodzi o to, że punkt ogniskowania jest na listkach, a chyba n miał być na kwiatku ?
    No przeca wyraźnie napisano że na listkach zielonych.
    Ogniskowałem poniżej aby widać było małą GO wyraźnie.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    tylko proszę się głośno nie rechać bo słuch mam wyśmienity
    20-22 000 Hz ?
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Oglądając takie testy i czytając wnioski nie poparte rzetelnym przestrzeleniem szkła w normalnych fotograficznych warunkach, można *******ca dostać a nie wyrobić sobie opinie o obiektywach, obraz na 1,4 w obiektywach 50mm czy 85mm nie ma nic wspólnego z mydlanym obrazowaniem obiektywów budżetowych, zapewniam że 50/1,4 a i 85/1,4 na 1,4 niejednego przyprawił o konieczność wymiany pampersa, ale docenić atuty tych obiektywów można jedynie fotografując nimi (świadomie) na co dzień
    Wykazywanie że jest w nich widoczna aberracja chromatyczna na 1,4, czy też spadek kontrastu w parszywych warunkach,itp. to tak jakby powiedzieć że samochód jest do d..y bo przy 200km/h pali 15l, poziom hałasu staje się dokuczliwy, poziom bezpieczeństwa jest wątpliwy bo przy wyrżnięciu w ścianę przy tej prędkości anioł stróż i Jaśki nie pomogą
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    (...) to tak jakby powiedzieć że samochód jest do d..y bo przy 200km/h pali 15l, poziom hałasu staje się dokuczliwy, poziom bezpieczeństwa jest wątpliwy bo przy wyrżnięciu w ścianę przy tej prędkości anioł stróż i Jaśki nie pomogą
    OT. Jaśki też nie ?!
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregoire7 Zobacz posta
    ...obraz na 1,4 w obiektywach 50mm czy 85mm nie ma nic wspólnego z mydlanym obrazowaniem obiektywów budżetowych...
    Obiektywy budżetowe z 1.4? Czy dobrze rozumiem?

No ja sie generalnie zgadzam z Tobą. Sam przeważnie kupuję szkielko i sprawdzam osobiście czy mi pasuje obraz . A labolatoryjne testy śmieszą mnie bardziej niz pomagają w wyborze. Czasem jednak jakieś opinie są pomocne w zakupie, co mniej tanich, szkieł.
    Poza tym to forum technomaniaków ( w większości) którzy gdyby nie testy, porównania, sample, cropy itp musieli by chodzić i robic zdjęcia chyba. A tego byśmy nie chcieli prawda?
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Zatem wracając do tematu jedyną wadą wspomnianych obiektywów jest moim zdaniem brak napędu AFS..., bo jeżeli chodzi o jakość optyczną to jest git
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów