Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: 50/1.4

Domyślnie

Nie zawsze ostrość jest najważniejsza
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

bez przesady... nie miałem tego szkła ale jeśli ono jest dobre dopiero od f2 to po co komu takie szkło ?? Sigma na 1.4 jak trafi to rewelka

Domyślnie

Jak trafi.
    Jacek

Domyślnie

ostrość ostrością, ale przy większych przesłonach obiektyw pomija małe obiekty latające - znikła mewa!

######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzik100 Zobacz posta
    bez przesady... nie miałem tego szkła ale jeśli ono jest dobre dopiero od f2 to po co komu takie szkło ?? Sigma na 1.4 jak trafi to rewelka
    no ja czytalem i slyszalem cos innego zastanawiam sie nad sigmą, tylko zwlekam z ta decyzją do mementu jak bedą jakies przecieki co do fx w nastepcy d300 no chyba ze kopne sie na d3 ale to dopiero za roooooooook.

Domyślnie

nie wiem co słyszałeś ja mam foty z f1.4 i f1.6 sigmy i to co tutaj zostało pokazane to może sie schować

A trafia często procentowo bym powiedział że w 80% zresztą troszkę mnie dziwi ten wynik bo nikor 1.8 na 1.8 jest sporo lepszy niż to coś więc może przypadek nie sądzę aby nikon taki słaby obiektyw wypuścił zresztą podstawowy obiektyw
    Ostatnio edytowane przez Radek Radziszewski ; 19-02-2008 o 14:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Jak trafi.
    A trafia
    ff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    ostrość ostrością, ale przy większych przesłonach obiektyw pomija małe obiekty latające - znikła mewa!

Mamiya + Sony

Domyślnie

ciekawe czemu nikonowska 50-ka na 1,4 ma taka mala srednice przedniej soczewki ... canon przy tym samym swietle ma duzo wiekszy przod

Domyślnie

To jeszcze jedno pytanko.
    Pewnie na durnia wyjdę, ale dlaczego ja mam po 1.4 odrazu 2.0, a nie mam pośrednich 1.6 i 1.8?
    W 85/1.4 mam tak samo.
    Szary, cichy człowiek.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów