Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Początki

Domyślnie Początki

Im więcej krytyki - tym lepiej
    Za wszelkie uwagi z góry dziękuję
    1:

2:

3:

p.s. na zdjęciach Marta

Domyślnie

Trójka do wyrzucenia, dwójka do poprawki (konwersja) i ostrość coś zbłądziła konkretnie... A jedynka hmmm? Tutaj chyba za zielono... Światła zabrakło przez co zielono, że aż pawiany słychać w dżungli
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Domyślnie

Nr 1 za zielona, lekko nieostra
    Nr 2 mogłes doswietlic twarz lampa , lub może cos z nefa da sie jeszcze wyciagnąć
    NR 3 bałagan straszny

Proponowałbym zabrać Marte w inne miejsce niż parking

Domyślnie

mhm, w takim razie czy w tym wypadku 2 prezentuje się lepiej:

Domyślnie

Dużo lepiej. Ale tak jak przedmówca, garażowe klimaty niekoniecznie służą ładnej dziewczynie.
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Domyślnie

dużo lepiej , na koniec obróbki powinieneś wyostrzyć (a oczy to napewno )

Domyślnie

po poprawkach rzeczywiście lepiej a 3ka przy samochodzie kadrowo mi zupełnie nie pasuje

Domyślnie

W takim razie mam pytanie - w jaki sposób wykadrować zdjęcie numer 3 - tudzież jak je od nowa zrobić -
    Klimat jaki chciałem uzyskać to piękna kobieta na tle starego sportowego samochodu i to wszystko w "dojechanym" parkingu w czerni i bieli. Moje zdjęcie zawiera to, ale sam patrząc na nie widzę że jest nieciekawe.
    Dziękuję za pomoc

Domyślnie

Jeżeli 50-ką to spory musi być ten parking

Generalnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie: "piękna kobieta na tle starego sportowego samochodu i to wszystko w "dojechanym" parkingu w czerni i bieli"

Może szeroki kąt? Postaraj się o doświetlenie planu z modelką, żeby odróżniała się od parkingu, jak ją ustawić przy aucie - nie wiem, intuicja Ci podpowie (albo specjaliści )

A co do portretów - 50 nie za blisko twarzy, a już na pewno nie z dołu

Pozdrawiam!

Domyślnie

No niestety 50tka bo to narazie jedyne jasne szkło jakie posiadam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów