Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Elfo i chińczyk razem ?

Potrzebuje kupic jakieś dwie tanie lampy do oświetlenia tła niestety brak kasy wymusza takie posunięcie . Mam już dwie Elfo q500 chce wyzwalac wszystkie razem na fotocele w lampach. Myślałem o quantuum ..ale..Czy ktoś może mieszał jakieś Elfo z innymi chińczykami ? w ten sposób. Boje się wtopy że kupie i będzie problem.

Prosze o pomoc.

Domyślnie

Mieszałem Elfo z Fighterami. Bez żadnych problemów. W obie strony.

Domyślnie

Dzieki za informacje RBT, Do Elfo mam osprzęt od Quantuumów ( softboksy, statywy ) wolałbym zachować zgodność ponieważ jestem zadowolony z ich jakości i ceny. Martwią mnie te fotocele w Quantuumach czy błysną idealnie w czasie z Elfo . Lubie pracowac odbijając błysk z lampy od ścian i sufitu ( studio mam białe ) dlatego pytam. No ale jak muwisz że Fightery działaja to przemyśle sprawe

Domyślnie

Fighter to to samo co Quantum i Bowling, jeśli chodzi o kompatybilność osprzętu, więc spoko. Wszystko jest oparte na systemie Bowensa
    Pozdrawiam - Zbycho

d700 / d200 | waliza gratów | kompletny brak czasu na robienie zdjęć http://zbychoo.blogspot.com/

Domyślnie Odp

Dzięki ZbychuO, ale czy ktoś mi jeszcze powie czy Quantuumy błyskają równo z Elfo Q500 ? Dzwoniłem do ich przedstawicielstwa w Krakowie i twierdzą, że tak ale czy musze być pierwszym co to sprawdzi

Domyślnie

Niby dlaczego miałaby być jakakolwiek róznica w synchronizacji? Tego się nie obawiaj. Prędzej małych róznic w temperaturze barwowej z obu rodzai lamp. Nie wiem czy są w nich te same palniki. Jeśli będą, to dla większość niezauważalne, chyba, że jestes testerem
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie Odp.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Niby dlaczego miałaby być jakakolwiek róznica w synchronizacji? Tego się nie obawiaj. Prędzej małych róznic w temperaturze barwowej z obu rodzai lamp. Nie wiem czy są w nich te same palniki. Jeśli będą, to dla większość niezauważalne, chyba, że jestes testerem

Ok. Chyba zarezykuje

Domyślnie

sprawdz tylko jaki jest czas ladowania tych chinczykow - zeby sie nie okazalo, ze za kazdym razem musisz czekac, az ci sie dodtakowa lampa naladuje....
    moja strona - WWW

Domyślnie Odp.

Zdecydowałem będę łączył te dwa modele ( czas ładowania powinny być ok. )

http://quantuum.pl/detal.php?id=9&lang=pl&curr=PLN

http://www.elfo.pl/index.php?menu_id...d=15&prodid=41

Jutro zamawiam. Myślę że do wtorku przetestuje oby tylko nie było jakiś opóźnień w błysku jak nie będą strzelać razem to potnę się szarym jeleniem … w płynie
    Ostatnio edytowane przez ddarc ; 20-02-2008 o 23:36

Domyślnie

synchro będzie OK, tylko się dziwię, że bierzesz nowe lampy dwóch róznych firm, nie będziesz mógł swobodnie przekładac nasadek (softboxów itp)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów