Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

O dżizas nie stawiajcie przy wyborze sprzętu problemu forum tego czy tamtego. Sporo na tym forum kanonierów się udziela i nic to nikomu nie szkodzi. Nie dla forum się sprzęt kupuje

Robin nie zauwazyłeś smile'a? Nikt nie stawia problemu Ty go właśnie wymyślasz. Post był w ogólnym sympatycznym klimacie dyskusji i w nawiązaniu do poprzednich wypowiedzi.

40D za 3 kzł to kawał porządnego apartu się wydaje.

O dżizas przecież to oczywiste fajny apart

Domyślnie

Za kaawka. Robin trochę chyba czasem wyolbrzymiasz... Zresztą jestem zdania, że nic mi po aparacie nawet za STO milionów skoro z góry wiem, że wszystkiego i tak się sam nie nauczę (i nie mam tu na myśli tylko obsługi aparatu), przyznam się, że trochę także i forum zadecydowało o moim wyborze. A właściwie Wasza życzliwość oraz konkrety! I co Robin? Nadal twierdzisz, że to nie ma nic do rzeczy?
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Talking

ja pomogę ja pomogę !!.. ów Canon robi piękne zdjęcia... ale Nikus też

koniec...
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Domyślnie

Jezeli potrzebujesz do czegos wstepnego podnoszenia lustra, to nie ma go w D80, jest w 30D.

Jezeli robisz zdjecia na ISO1600 (co sie wiekszosci ludzi rzadko zdaza), to te z 30D beda mialy o wiele wiecej szczegolow.

Jezeli lubisz fajne, intensywne kolory, to zdjecia z D80 beda dla Ciebie lepsze.

Jezeli chcesz aparatu z latwa i intuicyjna obsluga, to D80 bedzie dla Ciebie lepszy.

Jezeli chcesz super forum ze wspaniala atmosfera, to tylko tu.
    Nikon F-501, Canon 30D

Talking

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Jezeli potrzebujesz do czegos wstepnego podnoszenia lustra, to nie ma go w D80, jest w 30D.
    (..)
    nieprawda... jest taka opcja
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Kaleid
    Gość

Domyślnie

W D80 masz wstępne podnoszenie lustra, ze zwłoką 0,4 sek., liczoną od momentu naciśnięcia spustu migawki i podniesienia lustra (czynności te są wykonywane prawie jednocześnie), do otwarcia migawki. Nie jest to typowe MLU (jak ma np D200, D300) ale spelnia swoje zadanie i w praktyce w zasadzie wychodzi na to samo.

Domyślnie

poczekaj do marca, bedzie nowy cashback. bodajze 150 ojro na 40d, a to da ta puche za jakies 2900 pln.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vasper31 Zobacz posta
    ja pomogę ja pomogę !!.. ów Canon robi piękne zdjęcia... ale Nikus też

koniec...
    Eeee tam pitolicie Hipolicie. Nikuś jest po prostu piękny , a Canon robi piękne zdjęcia
    40D za 3kzl to wypaśny sprzęcior alternatywa dla przewartościowanego D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HN70
    (jeśli myślisz tylko o puszce z kitem, to zapomnij o canonie).
    Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta

wierutna bzdura bo oprócz kitów mamy obiektywy firm trzecich w tym jedyny sensowny w dobrej cenie jasny Tamron.

Tak patrząc wybór body jest mniej ważny, Tamrona kupimy w tych samych pieniądzach
    no przeca napisałem "puszka z kitem". Od kiedy to tamron 17-50/2.8 (bo zgaduję, że o nim myślałeś) za 1200pln jest stawiany na równi z "kitami"? Więc powtórzę: jeśli koleżanka chce kupić canona 30d z kitowym obiektywem to lepiej by zrobiła wybierając nikona d80 z kitowym obiektywem......
    カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a Canon robi piękne zdjęcia
    40D za 3kzl to wypaśny sprzęcior
    Też myślę,że to dobra opcja...wielu canonierów o tym teraz mówi i czekają na cashback. Więc mimo sentymentu do Nikona pojedynek d80 vs 30d wygrywa 40d

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów