Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

Coz rzeczywiscie poczucie humoru mamy zapewne inne.

Jezeli Was urazilem lub, swym nie dokonca przemyslanym zartem spawilem ze pozostawilem po sobie nie najlepsze wrazenie wypada mi tylko przeprosic. Badz co badz ludziom z tego forum sporo juz zawdzieczam.

Pozdrawiam i zycze milego dnia
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    To trzeba było narysować buźkę i odpuścić sobie tą naukę, a tak, to kup sobie piwko.
    "Tę naukę", Davidzie - to tak przy okazji, gwoli poprawności językowej, o którą walczysz.
    A Tyś pierwszy wyskoczył tu ze zdziwieniem
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    A Tyś pierwszy wyskoczył tu ze zdziwieniem
    Wyczułem intencję "pytka", a wyskoczyłem nie ze zdziwieniem, tylko z niedowierzaniem i rozbawieniem.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Nie chcę już zakładać nowego wątku, tylko zapytam

JAK MOŻNA PRZEKONWERTOWAć PLIKI ZAPISANE W RAW NA JPG?

Od niedawna działam w cyfrze. Jeśli chodzi o programy, o których piszecie - można dostać zawrotu głowy. Nie zmienia to jednak faktu, iż np. wysyłając do kogoś fotę (niekoniecznie do osoby zaawansowanej w rawach i PS-ach) zapisaną w RAW można mieć pewność na 90%, że będzie miała problemy z odpaleniem pliku. Jpg-i czyta wiele programów do zdjęć. Z RAWami to i ja mam problemy, poza Nikon Capture, Picassa...

Domyślnie

Jeśli uzywasz PSa do obróbki to dodatek Camera Raw od Adobe rozwiązuje sprawę. Tylko sam mam Nikona od 3 dni i jeszcze nie sprawdziłem która wersja CR obsługuje mój aparat. Musiałbyś sprawdzić która będzie współdziałać z Twoim sprzetem.

Jeśli nie musi być do PSa to wybór masz spory. Najlepiej uzyć googla i samemu dobrać sobie coś metodą prób i błędów.

PS - RAWów sie nie konwertuje. Je się wywołuje.... :P

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów