Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Witam
    Martwi mnie jeszcze jedna możliwość, jak się dowiedziałem aparat miał przedemną 2 użytkowników, poza tym od którego go kupiłem, przebieg to niecałe 11k zdjęć (co jak ujął sprzedający to go zdziwiło bo myślał że będzie więcej), stan body oceniam na bardzo dobry, poza lekkimi otarciamy w pobliżu spustu, oraz dość mocno wytartą "farbą" na pokrywie kart pamięci.
    Zastanawiam się, czy istnieje za tem możliwość że aparat zrobił 100k klatek i licznik mu się wyzerował?? Bo czy takie wytarcia występują przy przebiegach rzędu kilkunastu tysiecy?
    Moze pan Wysocki będzie potrafił ocenić stan migawki...

Domyślnie

Znawcy tematu mówią, że licznik "przekręca się" przy stanie 65 tysięcy z groszami. Aparat może być pościerany z wielu powodów - np. był dużo wożony w luźnych torbach i tak dalej. Nic pewnego nie ustalisz. Rób zdjęcia i ciesz się nim jak najdłużej.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Masz rację, nie będę się już tym przejmował, oddam do czyszczenia i będę się cieszył Gdyż już w tej chwili jestem zadowolony z szumów i szczegółowości. Przy ISO1600 jest tak jak na ISO400 na mojej "nisko szumiącej" hybrydzie Fuji s6500fd. A wygoda użytkowania - świetna
    Dzięki za wszelkie porady.

Domyślnie

Fuji s 6500fd to hybryda ? Miałem owe coś ale zeby hybryde ?
    NIKON D-70s, grip, Sigma 70-300, Sigma 24-70, Nikkor 28-80, SLIK PRO 700DX, COKIN, Extreme III i kilka filterkow

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów