Szukaj
fakt, nigdy tam tego nie szukałemwolę opandę, bo zobaczę np exif zdjęcia wyswietlanego np w IE.
ale to nie zmienia pewnie zbytnio sytuacji, bo kolega który też twierdził, że nie ma exifu w PS CS2 po obróbce - okazało się, że go miał. Widac dzieje się coś dziwnego, że po czymś takim (po obróbce) niektóre aplikacje exif widzą, inne nie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
pewnie masz racje ja też preferuje Opande, więcej danych no i bardziej uniwersalna, bo w necie i w systemie pokazuje![]()
pozdrawiam Piotr
No właśnie u mnie też tak było przy camerze RAW 3.2 (nawet ISO pokazywało),a jak zainstalowałem wersje 3.7 to wszystko zniknęło,nawet data wykonania zdjęcia (pytanie czy ona tak ma,czy trzeba coś zmienić w jej ustawieniach?).
Jak pisałem wyżej nic nie zmieniałem-rozpakowałem plik 3.7 do PS CS2 w Plug-Ins,samo podmieniło w File Formats 3.2 na 3.7 i to wszystko.
Pewno że np. w Opandzie jest cały exif,ale dlaczego jeśłi w poprzedniej wersji był w podglądzie windowsa to w tej 3.7 tam go nie ma? Zastanawia mnie czy to normalne,czy trzeba coś przestawić?
Dzięki za odpowiedzi!
...tak na zakończenie,sprawdziłem wszystkie wersje camery RAW od 3.2 do 3.7 Wszystkie poza 3.7 pozostawiają exif na podglądzie windowsa. Jest tak przynajmniej na fotkach z D50.
Skontaktuj się z nami