Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
    Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    hmm, nie instalowałem na nowym kompie żadnych pluginów do Xp i we właściwościach pliku, w zakładce podsumowanie->zaawansowane są dane z Exif
    Potwierdzam.

Domyślnie

hmm, nie instalowałem na nowym kompie żadnych pluginów do Xp i we właściwościach pliku, w zakładce podsumowanie->zaawansowane są dane z Exif
    fakt, nigdy tam tego nie szukałem wolę opandę, bo zobaczę np exif zdjęcia wyswietlanego np w IE.
    ale to nie zmienia pewnie zbytnio sytuacji, bo kolega który też twierdził, że nie ma exifu w PS CS2 po obróbce - okazało się, że go miał. Widac dzieje się coś dziwnego, że po czymś takim (po obróbce) niektóre aplikacje exif widzą, inne nie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

pewnie masz racje ja też preferuje Opande, więcej danych no i bardziej uniwersalna, bo w necie i w systemie pokazuje
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

pewnie masz racje ja też preferuje Opande, więcej danych no i bardziej uniwersalna, bo w necie i w systemie pokazuje
    W Opandzie też można podejrzeć jakich poprawek dokonano np. PS-em?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    W Opandzie też można podejrzeć jakich poprawek dokonano np. PS-em?
    nie rozumie pytania, w exif tylko zapisuje się jakim softem obrabiane, o jakie poprawki Ci chodzi, wyostrzenia, blur itp. przecież to nie mozliwe
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

nie rozumie pytania, w exif tylko zapisuje się jakim softem obrabiane, o jakie poprawki Ci chodzi, wyostrzenia, blur itp. przecież to nie mozliwe
    Exif Viewer się kłania nisko Opandzie.
    Pytam, bo właśnie w tej wtyczce można zobaczyć więcej.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

No właśnie u mnie też tak było przy camerze RAW 3.2 (nawet ISO pokazywało),a jak zainstalowałem wersje 3.7 to wszystko zniknęło,nawet data wykonania zdjęcia (pytanie czy ona tak ma,czy trzeba coś zmienić w jej ustawieniach?).
    Jak pisałem wyżej nic nie zmieniałem-rozpakowałem plik 3.7 do PS CS2 w Plug-Ins,samo podmieniło w File Formats 3.2 na 3.7 i to wszystko.
    Pewno że np. w Opandzie jest cały exif,ale dlaczego jeśłi w poprzedniej wersji był w podglądzie windowsa to w tej 3.7 tam go nie ma? Zastanawia mnie czy to normalne,czy trzeba coś przestawić?
    Dzięki za odpowiedzi!

Domyślnie

...tak na zakończenie,sprawdziłem wszystkie wersje camery RAW od 3.2 do 3.7 Wszystkie poza 3.7 pozostawiają exif na podglądzie windowsa. Jest tak przynajmniej na fotkach z D50.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów