Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie aDOBE CAMERA RAW 3.0

Skąd ściągnąć takie coś na PS CS2??
    S5 pro, S8mm, T17-50 2.8mm, N35mm 1.8, N50 1.4D, N85 1.8D, 10-20 sigma, nikon D7100
    https://radoslawsobik.pl/

Domyślnie

Ze strony producenta, powinno być

Domyślnie

Szukałem! Jest wersja dla PS CS# - chyba że ja coś źle robię i mi nie działa.
    S5 pro, S8mm, T17-50 2.8mm, N35mm 1.8, N50 1.4D, N85 1.8D, 10-20 sigma, nikon D7100

Domyślnie

a dlaczego 3.0 ? ściągaj ostatnią na CS2 - to chyba było 3.7

uzyj wyszukiwarki na stronie adobe, bo na wierzchu maja tylko wtyczki do CS3

już ci znalazłem (na windows):
    http://www.adobe.com/support/downloa...atform=Windows
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-02-2008 o 23:45
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Najwyższa i ostatnia wersja CR dla PS CS2 to 3.7 i jest na stronie Adobe do ściągnięcia.

Domyślnie

CS3 potrafi sam sciągać poprawki. O ile pamiętam to CS2 potrafi tak samo, więc automatycznie powinien siągnąć najnowszy RAW dla tej wersji.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Dzięki za pomoc!

Domyślnie

Jeśli można w tym wątku (nie chcę zakładać osobnego,bo pewno dla Was to sprawa błacha) to mam pytanko odnośnie camery RAW 3.7
    Do tej pory używałem wersji 3.2 i było O.K , a teraz ściągnąłem właśnie 3.7 i w zdjęciach (po korektach w camera RAW i małej obróbce w PS CS2) zapisanych w JPEG otwieranych w windows XP we właściwościach nie ma exif-a. Brak daty wykonania fotki,parametrów ustawionych ISO,przysłona,migawka itp... W PS-ie i w camera RAW nic nie przestawiałem (ustawienia domyślne).
    Zapewne trzeba coś ustawić w camera RAW? Niestety z angielskiego jestem ... ,więc jeśli można to proszę o pomoc.
    Dzięki i pozdrawiam!
    P.s.
    Przepraszam sradek że wtrącam się z pytaniem w Twój wątek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robik Zobacz posta
    Do tej pory używałem wersji 3.2 i było O.K , a teraz ściągnąłem właśnie 3.7 i w zdjęciach (po korektach w camera RAW i małej obróbce w PS CS2) zapisanych w JPEG.
    musiałes zmienic cos jeszcze. Np może teraz zapisałes dla web? to usuwa exif.

Cytat Zamieszczone przez Robik Zobacz posta
    otwieranych w windows XP we właściwościach nie ma exif-a.
    tego nie ma i nie było w XP. Musisz doinstalowac np opande.

miałem dyskusje z jednym forumowiczem, który twierdzilł to samo, że nie ma exifa. Przysłał mi na maila plik, a ja potrafiłem z niego wszystko odczytać. Windows (standardowo) nie potrafi oczytać iso, przysłony, czasu itp (no chyba, że Vista - ona czyta, albo jakies plug-iny na XP)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    miałem dyskusje z jednym forumowiczem, który twierdzilł to samo, że nie ma exifa. Przysłał mi na maila plik, a ja potrafiłem z niego wszystko odczytać. Windows (standardowo) nie potrafi oczytać iso, przysłony, czasu itp (no chyba, że Vista - ona czyta, albo jakies plug-iny na XP)
    hmm, nie instalowałem na nowym kompie żadnych pluginów do Xp i we właściwościach pliku, w zakładce podsumowanie->zaawansowane są dane z Exif
    pozdrawiam Piotr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów