Szukaj
jedyneczka moim zdaniem świetna, fajne b/w, trochę mi tylko nie pasuje to przyciemnienie po prawej stronie kadru
mnie się podoba jedynka ,dwojeczka traci poprzez przysłoniecie fotki czyjąś głową
Dziękuję za wypowiedzi, są dla mnie niezwykle cenne
Dodam, że przyciemnienie jest celowe, bo... lubię takie, a druga fotka jest "zza winkla" - zza głowy mamy, dałem te dwie fotki razem, ponieważ w takim zestawieniu wydawały mi się OK, faktycznie jako pojedyńcze zdjęcie dwójka nie jest najciekawsza
No ale ja dopiero się uczę...![]()
Dodam jeszcze jedno - w kolorze.
Jeśli macie ochotę to będę zobowiązany za wskazówki
3.
W pierwszym zdjęciu przyciemnienie jest jak najbardziej celowe, ponieważ postać matki przeciąża kadr na lewą stronę a ciemniejszy obszar to równoważy. Symetryczne spojrzenia to duży plus tego zdjęcia.
Na drugim mała patrzy przez ramię matki a oglądający chciałby wyjrzeć zza niego na dziecko, czyli postać w kadrze jest na miejscu i spełnia swoją rolę.
Względem obu zdjęć - zestawione są ze sobą bardzo dobrze, bo na obu wzrok modeli i oglądającego ucieka w lewo, czyli jest harmonia i są kontrapunkty w postaci ciemnych, nieostrych miejsc.
Ogólnie fotki są tak poprawne, że trudno się do czegoś przyczepić. Może na ostatnim zbyt duża różnica w świetle, między pochmurnym dniem a dopaleniem lampą. Acha, ramki - są odpowiednie - minimalne. To tyle.
Pozdrawiam
Janusz
Może się nie do końca jasno wyraziłemrozumiem powód tego przyciemniania tylko przy pierwszym oglądzie wydawało mi się, że jest go nieco za dużo w porównaniu ze stroną lewą, teraz po paru godzinach to już sam nie wiem
No ja teżI podtrzymuję opinię, że to naprawdę fajne fotki. Ta dodatkowa kolorowa też - dowód na to że centralny kadr też ma swoje zastosowania
pozdrawiam
1 moim faworytem
Pod względem technicznym nie mam nic do zarzucenia. Podoba mi się konwersja do BW. A także winietka.
Pozdrawiam!
Ps. Nasze córki mają ładne imię![]()
Fushiro - dziękuję za szczegółowe (i miłe) rozpisanie tematu
Elix - również dzięki za opinie
Burner - fajnie, że coś się spodobało, a jeszcze fajniej z tymi imionamiPozdrawiam niniejszym Twoją Rodzinę z córką na czele
![]()
dodatek bardzo fajny![]()
Skontaktuj się z nami