Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 77

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Widzę że 3" podgląd w wysokiej rozdziałce kusi...
    heheheh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta

Poza tym nie wpadajmy w euforię ! Jedyne co się nikonowi udało w d3 i d300 to 3" wyświetlacz LCD, cała reszta to jedna wielka wtopa
    Hmm. Poszedł bym dalej.
    Jedyne co się nikonowi udało w d3 i d300 to 3 (w nazwie).

Witamy w klubie zgryźliwych tetryków
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    dokładnie, syf, kiła i mogiła

ps. Jakby ktoś się chciał pozbyć tego "parcha" D300 to od biedy mogę się zamienić za D80... i jeszcze czapkę gruszek dorzuce
    he he... ja mogę zrobić wymianę barterową: przyjmę D300 za mojego D70, ale pod warunkiem, że ktoś ładnie poprosi...
    wszak D70 to całkiem całkiem puszka bez porównania z takim szajsem jak D300
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Także moja przygoda z AF zakończona - został wymieniony czujnik AF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ]moim zdaniem według mnie podoba mi się i zadowolony jestem
    -przemyślana i dobra ergonomia,
    -porządny wizjer prawie ze wszystkim co trzeba
    -przemyślnie opracowana guzikologia
    optymista jesteś :
    ad1) dźwigienka AF-a z przodu korpusu, tak niefortunnie zamontowana (ukształtowana), że przez nią niejedno ujęcie poszło z ostrością w plan, gdyż w "akcji" przełączyła się niezauważenie na manual
    ad2) prawie robi wielką różnicę-> w tej klasie aparatu, mogli dać sygnalizację AF (C,S,M)
    ad3) noo to kółko nastawcze LV i innych funkcji, to prawdziwy majstersztyk

Domyślnie

Matrycę wyczyścili tak sobie - zostawili lustra i komore w paprochach, które oczywiście osiadły zaraz na matrycy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa - Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Ciekawe czy kolega z wyczulonym okiem i uchem (pewnie 20-22000 KHz) zauwazyl ze 3D tracking nieco rozni się prędkością od standardowych trybów AF
    Ja tam nie wiem, w trybie D3 nie działam, ale chyba czasem trzeba będzie, bo wspomaganie autofocusu tylko wtedy zapala lampkę
    SZARA KARTA

Domyślnie Odp: d300 i autofokus

Cytat Zamieszczone przez Pedros Zobacz posta
    Ja również coś napiszę w temacie AF w D300.Przesiadłem się z D50 w nadziei na szybszy i precyzyjnieszy AF, ale nastąpiło wielkie rozczarowanie.Np.w ciemniejszym pomieszczeniu( pokoik oświetlony 100W żarówką skierowaną kameralnie w sufit) AF potwierdza ustawienie ostrości, ale po zrobieniu zdjęcia(obiekt ok. 2-2.5m) ostrość jest w innym miejscu,przeważnie sporo przed obiektem( nie mam FF ani BF)lub wogóle w przypadkowym.Sytuacja ulega poprawie, gdy ostrzę na 50mm(mowa o Tamronie17-50),i przytrzymując spust wracam zoomem na 17 mm i robię zdjęcie.Obiekt jest zdecydowanie ostrzejszy. O co tutaj chodzi, zastanawiam się czy walczyć z body ,czy takie jaja dzieją się w tandemie z Tamronem.
    Mam ten sam problem (również Tamron 17-50mm) jednak dodatkowo z lampą SB-800, gdzie przecież wyświetla sobie kratkę więc nie powinien mieć problemu z trafieniem.
    Oczywiście Nikon

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

W sobote miałem ślub, wczoraj komunię i w zwykłym kościelnym [kościół dość jasny] oświetleniu AF z 70-200VR sprawdził się wyśmienicie. Naprawdę, ultra szybkie trafianie, praktycznie zerowy margines błędu, no i oczywiście żyletka obraz z 70-200. Ogólnie co do AFa w D300 nie mam raczej zastrzeżeń.

Mam tylko takie dziwne uczucie niepokoju czytając co chwilę wątki o usterkach D300. Jeszcze trochę i autor kolejnego wątku będzie mi opłacał rehabilitację po zawale... Już dopatrzyłem się przebarwienia na środku matrycy x.X
    frrruuu.!

moje problemy z AF jakby się uspokoiły więc nawet nie walczę z serwisem (chodzi oczywiście o AFs500 bo pozostałe szkła były cały czas dobre).
    Obecnie jest ok!:
    Sesja produktowa d300 + 70-200vr - koń w biegu i skokach około 850zdjęć - kilka dosłownie zdjęć poza ostrością - tam gdzie AF punktowy poszedł na ścianę za zwierzakiem - czyli nie problemy z AF tylko z moją celnością.
    2 ptasie zasiadki na słońsku - d300+tc14+afs500 - praktycznie brak nietrafionych fot
    komunia - d300 + afs17-55, afs105vr - około 300 fot - kościół średnio oświetlony (iso800-1250 + sb800 TTL BL -2.3ev) praktyczny brak nieostrych zdjęć.
    słowem GENIALNIE !!
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów