Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 77

Domyślnie

I weź tu człowieku komuś pomagaj..jak to się mówi "każdy dobry uczynek zostanie ukarany" ech.
    jesli cie urazilem to przepraszam. nie jestem specem od forumowej netykiety. widac po reakcjach ze za bardzo zerojedynkowo mysle o rozmowie na necie. dzieki a pomoc
    pzdr
    d700|d300|F801|N 24-70 2.8|N 70-200 2.8 VR II|N 17-55 2.8|mir 20 3.5|SB800
    www.chilistudio.pl | www.wmfoto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekM Zobacz posta
    jesli cie urazilem to przepraszam. nie jestem specem od forumowej netykiety. widac po reakcjach ze za bardzo zerojedynkowo mysle o rozmowie na necie. dzieki a pomoc
    pzdr
    nie ma sprawy, wszystko OK,początkowo nie zrozumieliśmy się po prostu zdarza się.
    super, że są ludzie którzy nie idą w zaparte i przyznają sie do błędu i to w dobrym stylu.

Oszczędny w słowach Awatar Przemo
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Ostatnio robiłem fotki w nocy,przy bardzo słabym świetle i AF pracował wyśmienicie.Swojej starej D70 nawet bym nie próbował wyjmować w tych warunkach,a D300 sobie poradził i to świetnie.Używałem 50f1.4 i środkowy punkt.
    Pozdrowienia Przemo
    D300,T11-16f2.8,N24-70,TC 1.7,SB600,SanDisk ExtremeIII i IV,Sherpa 600n,B+W MRC UV,Lowepro Sling Shot 200AW.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    To ja (bez prowokacji) życzę AF D300 wszystkim posiadaczom 5D...
    To ja (oczywiście również bez prowokacji) życzę wszystkim posiadaczom D300 najważniejszej rzeczy, w której korpus ten nawet do pięt starej piątce nie dorasta - takiej JAKOŚĆI ZDJĘĆ ...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Witam. Miałem D70, D200, teraz D300 od 2 miesięcy. Robię głównie zdjęcia przyrodnicze obiektywem AF-S 4/300 (kupiony rok temu). Pstrykam często w terenie.
    Z mojej praktyki wynika, że D300 względem D200 ma niestety ciut wolniejszy AF.
    Ostatnio edytowane przez Henry ; 13-02-2008 o 01:13

Domyślnie

no i sie wyjasnilo

paprochy pod lustrem (na drugim lustrze) albo na czujnikach AF...
    dmuchanko gruszka i lekkie smeranie lustra patyczkiem do uszu spowodowalo ze AF przyspieszyl do 200 km/h
    (dmuchalem zarowno lustro to pod spodem jak i same czujniki pod lustrami)

(uwaga: odradzam patyczki do uszu!!! - za duzo wloskow zostaje na bokach aparatu - ktore sa zrobione z takiego dziwnego materialu do ktorego pieknie przyczepiaja sie te wloski i tam zostaja - pewnie do tego sluzy czyli chroni bebechy aparatu przed kurzem - i potem walka z penseta zeby oczyscic pole bitwy...)

troche mialem obawy przed gmeraniem tlustymi paluchami po lustrze - czy raczej po jego brzegach .. ale sie przelamalem, umylem rece kilka razy w plynie do mycia naczyn ... i warto bylo

teraz ostrzy bez problemu nawet w calkowicie ciemnym pokoju na samym wspomaganiu z aparatu
    i praktycznie sie nie myli nawet przy minimalenj ilosci swiatla - (test na obiektywie SWM)

dzieki wielkie za pomoc!
    pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    O proszę kolega też z bardziej wyczulonym okiem i uchem.
    Uważaj bo ukamienują
    No ale może następny soft do body w tym temacie coś poprawi ?
    no tak samo wyszło w którymś z testów (na optycznych chyba, albo fotopolis, nie pamiętam) że ma ciut wolniejszy AF od D200..ale wcale to nie znaczy że wolny.
    ale od D80 to ma na pewno sporo szybszy..no przynajmniej od mojego D80

no i sie wyjasnilo

teraz ostrzy bez problemu nawet w calkowicie ciemnym pokoju na samym wspomaganiu z aparatu
    i praktycznie sie nie myli nawet przy minimalenj ilosci swiatla - (test na obiektywie SWM)

dzieki wielkie za pomoc!
    pzdr
    No i super że się wyjaśniło - dobrze że to nie jakaś typowa wada D300 , a dla Ciebie też radość, że to nie jakiś feler Twojego egzemplarza i niezbędny serwis, a tylko zabrudzenie!

Pozdrowienia.
    M.

Domyślnie

no i sie wyjasnilo
    paprochy pod lustrem (na drugim lustrze) albo na czujnikach AF...
    No i wisisz mi browara
    Trzeba szukać prostych rozwiązań...
    Czekamy teraz na zdjęcia...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    No i wisisz mi browara
    Trzeba szukać prostych rozwiązań...
    Czekamy teraz na zdjęcia...
    heh mam nadzieje ze trafi sie okazja do wypicia bro.

fotki - najswiezsze to robione przeze mnie do www.magdamleczak.pl jak i caly layout - zapraszam
    ale to jeszcze z 70tki
    pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    BartekM czyli co fabrycznie zafajdany był (jak te kilka sztuk które sprawdzalem) czy w Afganistanie byłeś lub na rybach ?
    fabrycznie. bo w sklepiej byl w nieuzywanym egzemplarzem
    pzdr

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów