Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ja sprawdzałem z nudów w pracy. Umieszczałem kilka różnych płyt zapiasanych . Potem szły do komory klimatycznej w której było wszystko wibracje, UV i winda termiczna z jeżdżacą paletą od minus 40 stopni do plus 40 stopni. Wilgotność błyskawicznie zmienna od skraju do skraju nasycenia i wysuszenia powietrza. Piaskiem tylko nie tarłem 48 godzin w takiej komorze to dla elektronicznych elementów dyskretnych jak 30 lat. Z trzech płytek jedna miala tylko taką stopę błedów, że dała się odczytać Ale nie zapisane fotki, tylko muzyka bo w latach 90 zeszłego wieku gdzieś tam ktoś tam miał aparaty cyfrowe
    tylko pytanie - to były oryginały??

PS: nagrywarki kiedyś miały inne lasery
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

wg mnie dyskusja zupełnie jałowa... (david555)skoro zadajesz takie pytanie i tak głupio komentujesz odpowiedzi innych to nie rozumiem czego oczekujesz..... ? ..ktos ci napisal zebys sobie kupil maszynke do tloczenie, steramer, super hiper kosmiczny przechowywacz zdjec.... pewnie sprowadzi sie to do tego ze nagrasz na dvd-/+ i po sprawie.... najtransze rozwiazanie i wg mnie najbardziej alternetywne.... moze bedziesz dalej szukac mega plyt DVD ale ciagle to jest ta sama technologia +/- tu cos innego DVD-RAM ..nagraj sprobuj i opowiedz o swoich dozniach za 35 lat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinox Zobacz posta
    wg mnie dyskusja zupełnie jałowa... (david555)skoro zadajesz takie pytanie i tak głupio komentujesz odpowiedzi innych to nie rozumiem czego oczekujesz..... ? ..ktos ci napisal zebys sobie kupil maszynke do tloczenie, steramer, super hiper kosmiczny przechowywacz zdjec.... pewnie sprowadzi sie to do tego ze nagrasz na dvd-/+ i po sprawie.... najtransze rozwiazanie i wg mnie najbardziej alternetywne.... moze bedziesz dalej szukac mega plyt DVD ale ciagle to jest ta sama technologia +/- tu cos innego DVD-RAM ..nagraj sprobuj i opowiedz o swoich dozniach za 35 lat
    Był już na ten temat obszerny wątek, gdzie powiedzieliśmy już wszystko, to po co się powtarzać.

Znajdź, przeczytaj.

Pozdrawiam serdecznie. David
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jedna z PEWEXU -orginał, dwie pozostałe hmmmmmmmmmmm takie trochę inne.
    Przetrwała tylko orginalna
    nagrywarki nie wytłaczają - one oszukują poprzez zaciemnianie warstwy odblaskowej - oryginał był wytłaczany - dlatego przetrwał
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

Smok79 dobrze gada.
    Co do trwałości płyt w latach - bardzo ładnie to podsumował kiedyś Michael Reichmann z Luminous Landscape:

Trwałość płyty to jest pikuś, bo za 25 lat i tak nie będziemy już mieli sprzętu, żeby tę płytę odczytać!

Czy ktoś z Was kupi nagrywarkę DVD na zapas i wrzuci ją do szafy?
    A jak ją podłączymy do komputera, jak wymyślą inne łącza?

Żeby to unaocznić, spróbujcie dziś znaleźć stację do dyskietek 7-calowych albo nawet 5 1/4 cala. Te ostatnie wyszły z użycia ok. 10-12 lat temu.
    Technologia pędzi jak szalona i podejrzewam, że za 10 lat na płytki CD i DVD będziemy patrzeć, jak dziś właśnie na dyskietki 5-calowe.

P.
    Ostatnio edytowane przez PaSkal ; 15-02-2008 o 11:54
    Fiat Lux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaSkal Zobacz posta
    Trwałość płyty to jest pikuś, bo za 25 lat i tak nie będziemy już mieli sprzętu, żeby tę płytę odczytać!
    Nie taki "pikuś", powiem Ci, że byłbym bardzo zadowolony, jak płytka przetrwa 10 lat.
    Magazynowanie, jako zabezpieczenie na zewnętrznym HDD, to na dziś najlepszy i najwygodniejszy sposób.
    NIKON

Domyślnie Pikuś

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Nie taki "pikuś", powiem Ci, że byłbym bardzo zadowolony, jak płytka przetrwa 10 lat.
    Magazynowanie, jako zabezpieczenie na zewnętrznym HDD, to na dziś najlepszy i najwygodniejszy sposób.
    Za mniej niż 10 lat większym zmartwieniem będzie możliwość odtworzenia samej płyty, a nie to, czy ją trafi szlag.
    Fiat Lux

Domyślnie

Za mniej niż 10 lat większym zmartwieniem będzie możliwość odtworzenia samej płyty, a nie to, czy ją trafi szlag.
    Spokojnie, napędy są tak tanie, że zabunkruję jeden, czy dwa w szafie.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    zabunkruję jeden, czy dwa w szafie.
    I jak je podłączysz, jeśli za 10 lat nie będzie już ani ATA ani SATA ani USB?
    Fiat Lux

Domyślnie

I jak je podłączysz, jeśli za 10 lat nie będzie już ani ATA ani SATA ani USB?
    USB nie będzie? No nie przeginaj.
    Będzie, będzie, bo to bardzo dobry standard, a jak nie, to zabunkruję w szafie jeszcze laptopa.
    A co !
    NIKON

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów