Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie D50 i Słoneczko

Witam!
    Mam D50 i dziwnie wychodzi mi słoneczko w kadrze, wygląda jak UFO-ale w pionie (przy poziomym kadrze)czy ktoś ma z tym problemy? Zauważyłem to z różnymi obiektywami, filtry raczej nie mają tu większego znaczenia (co najwyżej jeszcze potęgują ten efekt) Jeszcze jedno, czy ktos ma namiary na tani i dobry fotobank, który NEFy będzie przegrywał? Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-04-2011 o 11:57 Powód: pis. ("Słoneczko")

Domyślnie

Może zapodaj jakąś fotkę, żeby to zobaczyć
    just follow your dreams
    |D50|Nikkor 18-70/3.5-4.5|Nikkor VR 70-300/4.5-5.6|Soligor 100/3.5 macro|SB-800|

Domyślnie

normalna sprawa przy wykonywaniu zdjęć pod słońce z bardzo krótkimi czasami. To jest tzw. blooming i występuje również w D70
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie Re: D50 i Słoneczko

Cytat Zamieszczone przez rotor
    czy ktos ma namiary na tani i dobry fotobank, który NEFy będzie przegrywał? Pozdrawiam!
    Obudowa USB w technologii OTG i do tego dysk twardy, dobre i tanie

Sam korzystam z takiego i dysku 40 GB.
    D70s | N50/1.4D | T17-50/2.8 | N70-300G | Coolpix 5400 | SB-600

Domyślnie

Chętnie zapodam przykładowe fotki, tylko niech mnie ktoś oświeci gdzie?

Domyślnie

no jak to gdzie - możesz tutaj wstawić miniaturki - będziemy patrzeć na ten problem
    boli mnie kolano czasem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Brzeg

Domyślnie

Domyslam sie ze o taki watek ci chodzi:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=9529
    Ten temat wraca ja boomerang

pytasz gdzie? moze pomoze:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=7353

Domyślnie

Tu jest przykładowe foto ale widzę, że mój przypadek nie jest jeszcze tak drastyczny(chodzi mi o linię przez cały kadr). Co do czasów z którymi robię fotki ze Słońcem, to mam takie przy 1/350 i 1/2000, w których Słońce wygląda bardzo podobnie, więc większą rolę będą tu odgrywac warunki jakie w danym momencie zastaniemy, niż czasy eksp.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

[ Dodano: 16-02-2006, 21:31 ]
    Obudowa USB w technologii OTG i do tego dysk twardy, dobre i tanie

Sam korzystam z takiego i dysku 40 GB.[/quote]
    Wozik przyznam, że mnie zagiąłeś, myślałem o gotowym jakimś ustrojstwie, a tu proszę-nie wiem czym to się je. Czy mógłbyś cos bliżej na ten temat, gdzie to sie kupuje, samemu składa?, jakie ma funkcje, czy hula to na baterie i ile to się ceni? Pozdrawiam

Domyślnie

A mimo, że robiłem ostatnio dużo takich zdjęć, to takie UFO mi jeszcze nigdy nie przyleciało. Aż trudno uwierzyć

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

wielokrotnie strzelałem w słoneczko, ale takie pikne UFO?...nigdy mi się nie trafiło
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów