Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Jaki compact?

Domyślnie jaki compact

Nie kupuj cG9 miałem 2 mies isprzedalem z wielką ulgą.Body doskonałe,ale obiektyw tragedia ciemny jak dno od butelki totalna porażka szumy za to pierwsza klasa, szkoda kasy. Dlatego nie było testu G9 na fotopolis ,gdyby był to nikt by go nie już nie kupił. W ogóle canony to najgorsze kompakty.

Domyślnie

dobre noty mają fuji fd30,bardzo dobre bezszumowe wysokie ISO i super ostrość.

Domyślnie

Mam Canona A630.Naprawde jest funkcjonalny-manual i tysiace innych nastaw,odchylany ekran,makro jak dla mie fajne,malo pradozerny (4AA).Niestety potrzebuje dosyc duzo swiatla do ladnej,ostrej fotki.
    Szumi na automacie dajac wysokie iso.
    Brak stabilizacji.
    Pozdrawiam!
    Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beniamin44 Zobacz posta
    Nie kupuj cG9 miałem 2 mies isprzedalem z wielką ulgą.Body doskonałe,ale obiektyw tragedia ciemny jak dno od butelki totalna porażka szumy za to pierwsza klasa, szkoda kasy. Dlatego nie było testu G9 na fotopolis ,gdyby był to nikt by go nie już nie kupił. W ogóle canony to najgorsze kompakty.
    Bardzo ciekawa ostatnia konkluzja. Może podasz nazwy firm produkujących aktualnie najlepsze kompakty. Wszyscy będą Ci bardzo wdzięczni...
    "Lepsze zdjęcie zaszumione, niż poruszone. Lepsze poruszone niż żadne."

Domyślnie

mam swojego olka C 725 UZ, 2 canony u znajomych,sony,2 kodaki i fuij,sam kupiłem G9 mając nadzieję że będzie z nich najlepszy prawie jak lustrzanka takie opisy były w internecie, niestety okazało się że był najgorszy z nich wszystkich i najdroższy może to tylko mój egzemplarz nie wiem .Dlatego porównałem je wszystkie i fuji miał najlepsze fotki jak dla mnie, w internecie też ma niezłe opinie nawet na fotopolis,teraz mam lustrzanke nikona za cenę G9 i jest mi bardzo dobrze żadnych stresów na razie.Tak jak napisałem body doskonale ale obiektyw porażka,a szkoda zgrabny aparacik do ręki.

Domyślnie

G9 to aparacik dla snobow (przy TAKIEJ cenie). Szkoda tylko, ze canon wpakowal mu tyle pixeli. Lepiej byloby wlozyc cmosa z 6-7Mpix. Przy tej cenie mozna oczekiwac czegos wiecej. Szkoda. Lepiej kupic a6x0 (nie pamietam dokladnie numeru ostatniego). Oferuje praktycznie to samo i ma odchylany ekran. Cena oczywiscie nizsza.

Nie mniej jednak Canon przynajmniej ma g9, czy a6x0/a720, a nikos? Wielkie nic. P5100 ma fajniutki korpus, bardzo wygodny, ale srodek i optyka - dno i wodorosty.
    Osobiscie posiadam fuji f40fd. Bardzo fajny, ale mozliwosci samodzielnego ustawienia czegokolwiek w tym aparacie sa bardzo znikome. Podobnie bylo w f30 i f31. Szkoda, bo obecnie na rynku zaden producent nie oferuje lepszych matryc.

Domyślnie

Witam,

podsumowując powyższe oraz wizyty w sklepach foto w poszukiwaniu "idealnego" compactu myślę już o tym, żeby do posiadanej D50-tki (wcale nie takiej dużej i ciężkiej) dokupić N35/f2.0 i z tymże "standardowym" obiektywem na DX-ie zapaść na (już wymienioną na tym Forum) chorobę niespokojnych nóg.

Pzdr, PiotrP
    Ostatnio edytowane przez popi ; 18-02-2008 o 10:15
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

No nie jest to zły pomysł - w większości zwykłych sytuacji się sprawdzi jako standard (jednak czasem za wąsko, a czasem brak jednak tele..nie zawsze da się zoomować tylko nogami) z kolei D50 maleństwem też nie jest.
    W sumie jest to jakaś alternatywa - lepsza jakość, kosztem mniejszej uniwersalności i wygody noszenia.

Osobiście jestem jednak za małym kompaktem mieszczącym się w kieszeni - jakość lepsza od aparatu z komórki (choć pewnie już niedługo..) a jakość zdjęć jako pamiątkowych akceptowalna do komputera i odbitek 10x15.

Czasem jedak bardzo przydałaby się jakość lustrzanki w małym uniwersalnym body - mnie bardzo ta Sigma DP zainteresowała, jestem ciekaw jakie będą jej dalsze losy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

przeczytałem wątek mam podobny "problem" tzn by nie ciągać puszki i szklarni w górach gdzie po kilku godzinach chodzenia wszystko jest za ciężkie lub jak idę na spacer z dzieckiem szukam czegoś poręcznego obiektyw min od 28mm idealnie jak by miał RAW moje typy przed zakupem to Ricoh GX 100 (mały zgrabny, od 24mm, mankament podobno szumi), panas LX2 dobre recenzje ale.. miał ktoś z tym do czynienia, na dniach ma sie pojawić " pancerny" oly 1030 już z rozsądnym zakresem ogniskowych od 28mm ???

Domyślnie

Jako dodatkowy (oprócz D70) zakupiłem "poserwisowego" A520 i jestem bardzo zadowolony. W normalnych warunkach (wycieczki plus imprezy knajpiane) zadowalajaący: dwa paluszki, długi czas pracy na nich (mała uwaga, część z nich ma uszkodzenie fabryczne uniemożliwiające pracę na akumulatorkach, naszczęście sprzedający wymieniają bez problemu), dobra jakość wbudowanego obiektywu, niskie szumy bo mało pixli (4MP), dość solidne wykonanie. I najważniejsze cena: około 200pln na alledrogo , nawet jak go zdemolujemy, albo nam go zapie.... to nie będzie szkoda - polecam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów