Close

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 110

Wątek: martwy laptop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Re: maly5
    Kłopoty z pamięcią, dyskiem, grafiką, czy procesorem, sygnalizowane są przez BIOS akustycznie.
    ale ze w laptopach ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ale ze w laptopach ?
    Tak w laptopach też.

Co do tego przypadku to co ci koledzy wcześniej napisali spróbuj bo już więcej nie ma sensu dodawać. W końcu na gwarancji sprzęt. Ja tylko dodam że cokolwiek by miało się dziać to wyjmuj dysk i zgrywaj dane bo serwis ma w d… jak coś przepadnie i zawsze się będą wypierać a ty zostaniesz z niczym. Dysk w nim jest pod „klapka” odkręcaj delikatnie śrubki aby jak najmniej było widać i zobacz czy sam dysk jest zaplombowany z reguły są ale i zdarzają się nie zaplombowane a jak już są to zobaczysz jak śmiesznie

Pozdrawiam i życzę sukcesu. Napisz jak poszło.
    ..:: D90 ::..
    '...canon robi bardzo dobre aparaty, a NIKON zdjęcia...'
    www.kurkowiak.com

Domyślnie

nie no pytam bo ja sie nie spotkalem zeby komp sygnalizowal dzwiekowo problemow z procesorem. poza przypadkami jak byl strzal nozki jak ktos proca wsadzil odwrotnie dysku dzwiekowo tez nie zglasza chyba ze mowimy o piknieciu po bledzie przy probie detekcji dyskow, ale to juz po starcie normalnym biosu i zgloszeniu sie ramu.
    dzwiekowo sygnalizuje sie bledy z pamiecia i karta graficzna, choc ostatnio kumplowi rozbebeszalismy laptopa i po wyjeciu pamieci komp tez wstawal 'normalnie' tylko pojawial sie ekran zglaszajacy problemy z pamiecia(nie wiem jak jest w roznych laptopach, w stacjonarkach nie wstaje tylko pika). moze i sa jakies odstepstwa, dlatego spytalem. wiec 'tak, w laptopach tez' jest blednym stwierdzeniem.

Domyślnie

Dzwoniłem i serwis pozwolił mi wymontowac dysk. Włożyłem go w zewnętrzną obudowę (SATA) na USB no i ... nic Nie pokazuje mi się kolejny napęd na kompie do którego to podpiąłem. Dysk nwet "żyje" - tzn tarcze się pewnie w nim obracają, bo lekko wibruje. Ale dysku i danych - nie widzę. Jak zmusić komp by przeskanował to co mam?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-02-2008 o 12:09
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Mam jeszcze jeden pomysł. Wepnij dysk spowrotem i spróbuj wyjąć baterię od Bios-a. Zresetuje to lapka do ustawień "zerowych" i może ruszy?
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Domyślnie

Jacku sproboj prawym myszki na "Moj Komputer" dalej klik >> "Zarzadzaj" >> potem zakladka "zarzadzaj dyskami"

sprawdz czy tam go chociaz widzi
    emeryt

Domyślnie

nie. Tylko dysk C (D, E - partycje). Żadnych dodatkowych dysków.
    Ale on jest po USB.
    Stary komp nie obsługuje mi SATA, więc mam dysk w obudowie zewnętrznej, po USB.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-02-2008 o 12:19
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    ale ze w laptopach ?
    BIOS, to BIOS, czy w laptopie, czy w stacjonarnym.
    Słabsze tylko są dźwięki, ale są.

edit: Zależy też od producenta BIOS-u, najbardziej rozmowne są AWARD-y, a najmniej Pheonix-y.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 08-02-2008 o 12:22
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

mialem ten sam problem na obudowie zew. gdzies mialem linka do rozw poszukam moze znajde i podesle.
    emeryt

Domyślnie

obawiam się, że to dysk i nic tu nie pomoże. Serwisant na infolinii też tak sugerował.
    W jaki sposób odzyskać dane z dysku?
    Nie musze chyba dodawać, że ważne (faktury, cała poczta) i że dawno nie archiwizowane

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów