Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Domyślnie Szara Karta - Jaka

kiedys widzialem na forum link do szarej/bialej karty. byla ona dosyc specyficzna wymiar okolo 20x20cm, wykonana z materialu, z drutem za obwodzie, mozna ja bylo zlozyc na cztery i schowac do etui zamykanego na suwak, czy ktos z Szanownych forumowiczow wie o czym mowie i zna producenta lub dystrybutora zebym mogl ja zakupic?

Ps. jezeli znacie inne poreczne rozwiazania to chetnie tez poczytam, prosze o linki

Pozdrawiam

K
    D200|17-55 f/2.8|105 f/2.8 MICRO|70-300 f/4.5-5.6G VR |50 f/1.8|18-70 F/3.5-4.5|MBP 17'' 2.4GHz Hi-Res

Domyślnie

A na kiego Ci ta szara?
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Witam,

pewnie chodzi Ci o Ezybalance firmy Lastolite. Suuper sprawa, mam coś takiego. Można to kupić np. w www.foto7.com.pl.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Wini Bw ??
    Ostatnio edytowane przez Patio ; 07-02-2008 o 23:32

Domyślnie

To chyba lansolite.
    Ja mam szarą kartę kodaka i jestem zadowolony.
    Balans bieli nawet w trudnych sytuacjach zdjęciowych jest poprawny, a i ekspozycje można ustawić przy pomocy tej karty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Balans bieli nawet w trudnych sytuacjach zdjęciowych jest poprawny, a i ekspozycje można ustawić przy pomocy tej karty.
    Możesz coś konkretniej. Od wielu lat nie mogę zrozumieć o co chodzi w tej szarej karcie
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

przykład:
    namiot bezcieniowy, dwie żarówki po bokach.
    Kładziesz kartę obok przedmiotu (w namiocie) oświetlonego tymi dwoma żarówkami.

Wchodzisz w menu aparatu, WB PRE, robisz zdjęcie (mansure-czy jakoś tak) szarej karcie i to zdjęcie staje się wyznacznikiem dla WB w każdym zdjęciu.

Domyślnie

Można też używać White Balance Lens Cap

Procedura manualnego pomiaru WB podana jest w instrukcji (np. dla D300 na stronach 138 - 139).
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Oszczędny w słowach Awatar Maxio
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

... to biała czy szara ta karta?
    Pozdrawiam Maxio

Domyślnie

z jednej strony biała z drugiej szara
    Pojawiam się i znikam...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów