Szukaj
Jak już jesteśmy w temacie wyzwalania za pomocą lampy wbudowanej, to nie wiecie przypadkiem gdzie można dostać taką śmieszną nazasdkę, która obcina pasmo błysku wbudowanej do podczerwieni? Jakoś niezbyt bawi mnie ta dodatkowa kropka światła w oku modela.
moglbym
zupelnie inny dostep do funkcji ( inna kombinacja innych klawiszy) w 800 i 600 dla tych samych funkcji. w 600 mniej logiczne. efekt taki ze przestawiajac cokolwiek w jednej i drugiej musisz myslec. moim zdaniem fotograf ma myslec o zdjeciu a nie o przyciskach. tak samo chora sytuacja jest we wprowadzonych razem d3 i d300. roznice w rozmieszczeniu przyciskow sa bez sensu chocby zoom podgladu po cholere te roznice? chyba zeby przeszkadzaly. w przypadku lamp jest to tym bardziej niezrozumiale ze moze sie przydazyc uzywanie ich razem. mialem zestaw 800+2x600 i sprzedalem 600 w cholere bo nie mozna sie bylo skupic na robocie. jak chcialem przelaczyc 600 to musialem se przypomniec jak to sie robi bo 800 jakos tak latwo i jednoznacznie.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
ale mozesz chciec korzystac z innych trybow jak zwykly ttl np a czasem tylko uzywac jej w cls.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nie chcę rozpoczynać nowego wątku ale czym (oprócz SU800) wyzwalacie bezprzewodowo Sabinki ??
Czy PT-04 nada się ??
Nada sieja tak mam .... ale tylko w manualu (sb600)... sb800 jeszcze chyba we wlasnej automatyce
tracisz za to cls'a
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
da radejak najbardziej
tak jak pisalem ja tak robie..
powiedzialem o CLS tylko zeby uprzedzic ze nie bedzie dzialacbez niego dziala tak ze miod malinka
![]()
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
pt04 i cls to dwie inne bajki - jedno i drugie działa inaczej. na obu dasz radę tyle że jak schowasz sabinkę to może nie działac cls ale za to masz możliwość ustawiania sabinek z puszki. PT4 zadział nawet jak lampa będzie schowana - minus taki że musisz cały cxzas ustawienia korygować na lampie
Skontaktuj się z nami