Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Exclamation Szkła Quantaray

OBIEKTYW QUANTARAY 28-90 mm D (Aspherical) / OBIEKTYW QUANTARAY 70-300 mm LD

czy moze mi ktoś powiedzieć coś o tych szkłach, polecić lub też odradzić ??
    D80 + N80 + N 18-135 AF-s + N 50 f/1.8 D + 2 inne słoje QUANTARAY + konwerter + inne pierdoły + dobre checi

Domyślnie

QUANTARAY to Sigma - zdaje się dawna nazwa handlowa na Amerykę?
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

o... to juz mi sie troche rozjasniło ... ale jeszcze nie wiem czy są one warte jakiegoś grosza ?
    D80 + N80 + N 18-135 AF-s + N 50 f/1.8 D + 2 inne słoje QUANTARAY + konwerter + inne pierdoły + dobre checi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    QUANTARAY to Sigma - zdaje się dawna nazwa handlowa na Amerykę?
    Ostatnio sie nieco pozmienialo i teraz jest to tamron.

Model 70-300 jest niezly za swoja cene. 28-90 to chyba do analoga. Do cyfrowki niezbyt.

Domyślnie

tak... mówie pod kontem analoga a 300etka ewentyalnie tez do cyfry

Domyślnie

Mam TCx2 Quantaray i nie moge na niego zlego slowa powiedziec. Fanie wiedziec ze to jest Tamron/Sigma hehehe a jak kupowalem to myslalem ze to jakis bezfirmowy krzak i nawet za dobra cene go kupilem ( jak porownuje z cenami Sigmy/Tamrona )
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paw Zobacz posta
    tak... mówie pod kontem analoga a 300etka ewentyalnie tez do cyfry
    No masz odpowiedz na swoje pytanie. Ewentualnie zajrzyj do oferty sigmy i tamrona. Po obrazkach bedziesz wiedzial, ktorego to producenta. Szkla tamrona naprawde dobrze sie spisywaly w analogu.

Uprawnienia umieszczania postów