Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Katedra w Gloucester

Witam,

wracając z małej podróży, zatrzymałem się po drodze (ładne mi po drodze, nadrobiłem jakieś 150km ) w Gloucester żeby zerknąć na tamtejszą katedrę.
    Niestety od strony od której normalnie jest miejsce i było słońce, nie było możliwości nic ciekawego zrobić bo remont elewacji i jakaś impreza zasłoniły widok.

Musiałem więc fotkę zrobić z dość bliska, a miałem tylko 20-35mm więc kadr ciasny, dużo prostowania i do tego HDR bo straszny cień był

W każdym razie przejeżdżałem niedaleko wiele razy, teraz wiem że muszę wpaść jak będę miał więcej czasu.

Pozdrawiam

bombel
    Gość

Domyślnie

O kurde blaszka - dobre!

Szkoda, że ciasno, ale przyjmuję wyjaśnienie... Jeśli techniki HDR były w użyciu - to jeszcze lepiej, że nie zostawiły śladów, bo wyszło bardzo naturalnie.

No i jedynie niebo... Niebo przydałoby się 'udramatycznić', lub przynajmniej przyciemnić troszkę.

Domyślnie

dzięki,

jeśli Ty uważasz że to dobry HDR to uważam to za komplement
    Nie lubię HDR'ów, w których od razu widać że to HDR. W sumie mam serię 5 naświetleń, od 0 do -4ev, tutaj wykorzystałem trzy. słońce było praktycznie zaraz za kadrem po lewej stronie.

Co do nieba - zgadzam się z Tobą w pełni, ale muszę się nauczyć dobrze niebo robić na takich zdjęciach, bo na razie mi nie wychodzi zbyt ciekawie, więc wolę nie grzebać. Żeby nie popsuć

jeszcze jedna fotka, to już nie HDR - co pewnie widać po cieniach. taki cień jak tutaj na trawie, miałem po tamtej stronie
    Natomiast tutaj, ponieważ słońce miałem z boku całkiem, niebo wyszło chyba dobrze.

2.

Pozdrawiam

Domyślnie

Do tej katedry można wracać bez końca! Krużganki i przebijające się przez nie światło powalają na kolana. Byłem tam tylko raz, zaraz po tym jak kupiłem swoje D50. Miałem więc do dyspozycji kit i nie ma się czym chwalić. Za to obecnie licytuję Nikkora 12-24 i jak wygram zaraz kupuję statyw i katedra w Gloucester będzie moją pierwszą podróżą i testem dla szkła.

Zdjęcia podobają mi się, choć może pierwsze lekko za jasne a drugie zbyt nasycone.

ps. Gdybyś był niedaleko wpadnij na piwo. Zapraszam
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Nad kadrami bym może polemizował ale wykonanie świetne, wyciąnełeś ile sie dało, powstały piękne światła. Nawet nie pytam o oryginały ale efekt końcowy przedni.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Uprawnienia umieszczania postów