Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Orłowo Klif

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

i ja rowniez jestem bardzo na tak, podoba mi sie niekonwencjonalnosc, przyciaga wzrok i fajnie prowadzi na horyzont

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Rozumiem, ze zartujesz.
    A moim skromnym zdaniem fotka jest po prostu do kosza.
    Oczywiście, że nie żartuje. Skąd takie przypuszczenie...

To naprawdę sztuka zrobić zdjęcie tak, by to co najważniejsze było poza GO i przyciągało wzrok. To dopiero era cyfrowa wyrobiła błędne wrażenie, że jedynie zdjęcie ostre jest zdjęciem dobrym.

Powiem więcej - zdjęcie może być całkiem nieostre i być zdjęciem genialnym właśnie przez ten fakt, gdyż pozostawienie ostrości zbanalizowałoby kadr.

Tu mamy przykład bardzo dobrego zdjęcia.

Domyślnie

Pamietam poprzednie zdjecia autora-byly one podobne w zamysle tzn "nieostre" , cenie go za oryginalnosc, upor i dzialanie "pod prad", ostatnio sporo ogladam zdjec krajobrazu i mowiac/piszac szczerze juz mi sie troche przejadly te "idealne ujecia" - super ostro, super kolorki itp.. (nie wiem moze to tylko chwilowe..), dodatkowo fotografowal miejsce, ktore ma chyba juz milion zdjec - co dodatkowo podnioslo poprzeczke.
    Reasumujac: zdjecie sie broni, pomysl dobry, podoba mi sie, "nie mam cisnienia" by zawsze bylo ostro,jedynie nie jestem przekonany do "bialej plamy" dominujacej na pierwszym planie
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

A ja się podpiszę pod tym co napiał Nemeth
    Zdjęcie na pewno interesujące.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Hmmmmm. Jednak na niee.
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Rozumiem, ze zartujesz.
    A moim skromnym zdaniem fotka jest po prostu do kosza.
    że niby fota nieostra to do kosza?

cóż, moim zdaniem fotografia to bardzo subiektywne spojrzenie na rzeczywistość i dobry fotograf potrafi operować czymś więcej niż kadrem, przesłoną i czasem. Dobry fotograf powinien znaleźć coś innego w zwyczajności.

Fotka się podoba (-: gratuluję (:
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

kt1
    Gość

Domyślnie

Dziękuję za komentarze. Ciekawe, że nawet tym, którym się zdjęcie podoba krytykują te białe plamy na pierwszym planie. Przyznaję, iż jest w tym sporo racji, albo nawet bardzo dużo racji. Cóż, niestety staję się coraz bardziej radykalny w środkach i większość moich ostatnich zdjęć z tej przyczyny już chyba się w ogóle nie nadaje do prezentowania, bo przepały stają się w okresie jesienno-zimowym moim podstawowym środkiem wyrazu (chyba z uwagi na brak słońca) . Jeżeli w przyszłości zdecyduję się na pokazania czegoś z tego nurtu, proszę z góry o wyrozumiałość.

Domyślnie

ale po cos ta GO jest. jezeli autor zdjecia napisalby "zdjecie kamienia" to by bylo ok ale niestety tak nie napisal. i nie wazne czy to era fotografi cyfrowej czy analogowej, zdjecie powinnobyc starannie wykonane z przemyslana kompozycja i GO bo to one wlasnie kieruja wzrok ogladajacego na istote tematu itp. dlamnie jest to zdjecie kamienia i nic wiecej. potrzymuje swoja wczesniejsza wypowiedz. zdjecie uwazam za prowokacje......

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów