Jeśli mogę dołożyć swoje 3 gr mimo, żem świerzak. Przedwczoraj odebrałem D200 a wczoraj miałem okazję na paru szkłach zrobić kilka zdjęć celem przetestowania sprawności puszki (obiektywy się na razie planują). Zrobiłem parę ogólnych zdjęć i nie mam się czego czepić. Owszem na niektórych widać delikatny sztruksik (to chyba ten z instrukcji) ale szczerze mówiąc nie miałem tyle cierpliwości by go wyszukiwać (zresztą nie czerpię z radości oglądania zdjęć po circa 3000px w 100% na monitorze). Nie mniej były takie delikatne paski ale mi nie przeszkadzały. Dodatkowo pstryknąłem osławioną żarówkę i... myślałem, że jakoś strasznie będzie... a tu bandingu nic. Prawie nic bo go później zauważyłem ale spodziewałem się jakiegoś potwora, szatana czy innego ojca dyrektora a tak. Paseczki... pewnie dla większej dynamiki
Przy okazji zrobilem parę zdjęć na ISO1600 i w sumie (po przepuszczeniu przez DxO z automatu) są znośne. Więcej mi nie trzeba. Uwielbiam ten korpus, AF to marzenie. Jednym słowem malinka.
Przy okazji moja chęć zakupu AF 80-200/2.8 przerodziła się w miłość totalną i mam nadzieję niedługo spodziewajcie się malutkich obiektywików![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami