Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Jeśli mogę dołożyć swoje 3 gr mimo, żem świerzak. Przedwczoraj odebrałem D200 a wczoraj miałem okazję na paru szkłach zrobić kilka zdjęć celem przetestowania sprawności puszki (obiektywy się na razie planują ). Zrobiłem parę ogólnych zdjęć i nie mam się czego czepić. Owszem na niektórych widać delikatny sztruksik (to chyba ten z instrukcji) ale szczerze mówiąc nie miałem tyle cierpliwości by go wyszukiwać (zresztą nie czerpię z radości oglądania zdjęć po circa 3000px w 100% na monitorze). Nie mniej były takie delikatne paski ale mi nie przeszkadzały. Dodatkowo pstryknąłem osławioną żarówkę i... myślałem, że jakoś strasznie będzie... a tu bandingu nic. Prawie nic bo go później zauważyłem ale spodziewałem się jakiegoś potwora, szatana czy innego ojca dyrektora a tak. Paseczki... pewnie dla większej dynamiki
    Przy okazji zrobilem parę zdjęć na ISO1600 i w sumie (po przepuszczeniu przez DxO z automatu) są znośne. Więcej mi nie trzeba. Uwielbiam ten korpus, AF to marzenie. Jednym słowem malinka.

Przy okazji moja chęć zakupu AF 80-200/2.8 przerodziła się w miłość totalną i mam nadzieję niedługo spodziewajcie się malutkich obiektywików
    The hardest thing about being a photographer is, you have to take pictures.-Doug Bartlow
    Nikon D200 + N AF 50/1.8D + N AF-S DX 18-70/3.5-4.5G ED + N AF 80-200/2.8D ED + SB-800

Domyślnie

panowie spójrzcie na cienie pod dachami
    pozdrawiam
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Mam pytanie, gdzie na tym zdjęciu widać banding? czy może go ktoś zaznaczyć?

widziałem parę przykładów bandingu i za cholerę na tym zdjęciu nie mogę się go dopatrzeć.

pozdrawiam

Domyślnie

Przypatrz sie uwaznie powierzchni obu ciemniejszych plam. Widac na nich poprzeczne paski, to wlasnie banding.

bombel
    Gość

Domyślnie

Banding mocno umiarkowany nawiasem mówiąc, bo widziałem czytelniejsze (niestety). Ten jest do przeżycia i to spokojnie.

Domyślnie

Piotrze

ściągnąłem zdjęcie w pełnym rozmiarze i przyglądałem mu się bardzo dokładnie. To nie do końca ma charakter bandingu.

Wygląda to jak jakaś siatka. Banding ma zdecydowanie szerokość 2pix a tutaj to niby widać ale na powiększeniu to nie ma szerokości 2 pix i właściwie wygląda jak lekko forsowane zdjęcie i istotniejszy szum w tym miejscu.

Inne bandingi które widziałem zawsze miały standardową szerokość 2 pix

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

No brawo, wymyśliliście nową wade D200. Tylko jak to nazwać? Griding?
    Panowie nie dajmy się zwariować. Tego nie zobaczycie nawet na zdjęciu w formacie 1x1.5 metra.
    Jacek

Domyślnie

Problem w tym Grzesiu ze zachowuje strukture sztruksu, stad nazewnictwo jakiego uzylem

Jacku, daleki jestem od chocby cienia paniki Mam to zdjecie w formacie 30x45. Wyglada ze buzi dac

Domyślnie

Domyślam się.
    Jacek

Domyślnie

JK ja nie wymyślam kolejnej wady tylko piszę, że według mnie to kmpletnie nie wygląda na banding. Tak jak pisałem bardziej na jakiś taki dziwny szum, który układa się w linie, ale jak się go powiększy to te linie są zarówno w pionie jak i poziomie i nie widzę tego charakterystycznego bandingu 2 pix, więc trudno jest to nazwać bandingiem.

Kompletnie mnie nie martwi, że coś takiego się może pojawić i tak jak napisał admin pewnie bym tego nawet nie zauważył a już na bank tego nie widać będzie na odbitce.

Ja z bandingiem skończyłem. Właśnie odebrałem fotkę z labu na której wyraźnie wyszedł banding. Format zdjęcia 25x38 i co i nic. Nawet lupa nie pokazuje ot lekkie rozmycie w przepaleniu i tyle.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów