Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: JAlbum

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ja z kolei mam pytanie odnośnie skórki SimpleViewer. Otóż po założeniu 3 katalogów ze zdjęciami wszystko jest ok, działa menu itd. Natomiast 4 galeria zdjęć jest w menu ale po jej otwarciu wyskakuje "Error 404..." czyli że strony nie ma. Próbowałem na innym hoście-to samo. Najśmieszniejsze jest to że na po wygenerowaniu galeria na podglądzie działa w przeglądarce bardzo dobrze, a po wrzuceniu na serwer już nie. O co chodzi ??

EDIT: Działa !!!)) Pozmieniałem tylko litery w nazwach folderów (ł,ó,ż).
    Ostatnio edytowane przez tomhagen ; 08-07-2009 o 18:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomhagen Zobacz posta
    EDIT: Działa !!!)) Pozmieniałem tylko litery w nazwach folderów (ł,ó,ż).
    Pamietam czasy, kiedy nawet spacje w nazwach katalogow czy plikow (ze o diakrytykach nie wspomne), sprawialy powazne problemy systemom operacyjnym (szczegolnie podczas migracji plikow np. z Amiga OS na Windows i odwrotnie). Dlatego od lat jestem wierny zasadzie; zadnych znaków narodowych, spacji ani innych wygibasow w nazwach. No i nazwy oczywiscie jak najkrotsze. Dzieki temu na pewno jest mniej problemow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Pamietam czasy, kiedy nawet spacje w nazwach katalogow czy plikow (ze o diakrytykach nie wspomne), sprawialy powazne problemy systemom operacyjnym (szczegolnie podczas migracji plikow np. z Amiga OS na Windows i odwrotnie). Dlatego od lat jestem wierny zasadzie; zadnych znaków narodowych, spacji ani innych wygibasow w nazwach. No i nazwy oczywiscie jak najkrotsze. Dzieki temu na pewno jest mniej problemow.
    Tak! I nazwa mogła mieć max. 8 znaków (kropka) i 3 znaki rozszerzenia pliku (nie dotyczyło katalogów). Kurcze jak to było możliwe???
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S Zobacz posta
    Tak! I nazwa mogła mieć max. 8 znaków (kropka) i 3 znaki rozszerzenia pliku (nie dotyczyło katalogów). Kurcze jak to było możliwe???
    Bylo, bylo... W MS-DOS. Ale ja nawet na Amidze staralem sie robic jak najkrotsze nazwy, i do dzisiaj nie moge patrzec, jak ludzie w nazwach zdjec umieszczaja tagi, date wykonania, itd. Wez sie czlowieku polap pozniej w takim balaganie. Ehhh... A juz przeginka bywaja wrecz cale zdania w nazwie -- z polskimi znakami, spacjami, itd.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

W Windzie 3.x też jeszcze było, ale w sumie to jeszcze nie był samodzielny system, a nakładka na rzeczony MS DOS.
    Cóż inne czasy teraz, fakt przegięcia nie lubię, ale dłuższe nazwy pozwalają jednak łatwiej się odnaleźć...
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie problem z Jalbum 8.5.1

witam
    Próbuje stworzyć sobie jakąś galerię, lecz nie mogę tego uczynić. Po wrzuceniu zdjęć i wybraniu opcji; Utwórz album, program informuje mnie takim tekstem:

Nastepujące pliki nie zostały przetworzone z powodu błędu:
    P8310092z dorka przed hofburg.JPG: Could not initialize class com.sun.imageio.plugins.jpeg.JPEGImageReader

Nie wiem jak to obejść. system xp, sp2. Bede wdzieczny za jakąkolwiek podpowiedź.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robus2000 Zobacz posta
    Nastepujące pliki nie zostały przetworzone z powodu błędu:
    P8310092z dorka przed hofburg.JPG: Could not initialize class com.sun.imageio.plugins.jpeg.JPEGImageReader
    Tak sie dzieje przy kazdym pliku, czy tylko tym, ktorego nazwe zacytowal Ci program?
    Na poczatek sprawdzilbym, czy ten plik nie jest w jakis sposob uszkodzony. A najlepiej przygotowal tego JPGa raz jeszcze.
    Kolejna sprawa -- zeby sie nie zastanawiac o co chodzi, stosuj sie do podstaw zwiazanych z systemem plikow. Teraz oczywiscie teoretycznie kazdy program potrafi czytac pliki o prawie dowolnych konstrukcjach nazw, ale podstaw higieny warto przestrzegac:
    1. Nazwy plikow jak najkrotsze,
    2. male litery w nazwie i rozszerzeniu,
    3. brak spacji.
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów