Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Prezent od Intela?

Mam taką sytuację: kupiłem Toshibę A200 z procesorem core 2 duo 2 ghz. Tyle, że jak wchodzę w menadżera urzadzeń to system mi widzi 2 procesory tyle że rónych klas. Pierwszy jest ok: T7250 2,00 Ghz ale drugi to już T7700 2,4 Ghz. Ciekaw jestem czy Wy też tak macie i czy czasem nie jest to jakiś przypadkowy prezent od Intela, który gdzieś tam pomylił wafle krzemowe

Domyślnie

generalnie nie macie az sprawdzilem na kilku kompach. moze jakis blad sterownikow albo faktycznie cos wymodzili.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZimnyMaciek Zobacz posta
    Mam taką sytuację: kupiłem Toshibę A200 z procesorem core 2 duo 2 ghz. Tyle, że jak wchodzę w menadżera urzadzeń to system mi widzi 2 procesory tyle że rónych klas. Pierwszy jest ok: T7250 2,00 Ghz ale drugi to już T7700 2,4 Ghz. Ciekaw jestem czy Wy też tak macie i czy czasem nie jest to jakiś przypadkowy prezent od Intela, który gdzieś tam pomylił wafle krzemowe
    Sprawdź tego procka Intelowskim programem do rozpoznawania układów, bo jest w tym wypadku najbardziej adekwatny.
    A co do takich dziwnych wskazań, to nie chcę źle prorokować, ale może to być wina źle zmodyfikowanego BIOSU, ale oby tak nie było.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Sprawdziłem programem Aida32 i wg niego mam 2x 2.0. Czyli to chyba wina Visty-błędne rozpoznawanie-albo jeszcze czegoś innego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZimnyMaciek Zobacz posta
    W mojej Toshibie A200-1BJ jest podobnie, z tą różnicą, że mój "Menadżer urządzeń" widzi T7300 2.0GHz oraz T7700 2.4GHz.
    Natomiast w podstawowych informacjach o systemie widzę tylko T7300GHz...nie ma się czym martwić
    Ostatnio edytowane przez Ark ; 07-02-2008 o 17:05

Domyślnie

Nie martwic się \u mnie widzi T5250 1.5 GHz i T7700 2.4 Ghz
    I jakos to chodzi ....
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Mam jakieś takie dziwne przeczucie, że nie powinno się bagatelizować tego zjawiska.
    Powiedzcie, czy macie pewność, jaki faktycznie procesor tkwi w Waszych płytach głównych?
    Bardzo proszę o konkretne dane.
    NIKON

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Sadze ze ze do takiej oceny można polegać na everescie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    Sadze ze ze do takiej oceny można polegać na everescie.
    Niekoniecznie, bo jeśli w komputerze jest zmodyfikowany BIOS, to i Everest nie pomoże.
    A znam przypadki takich modyfikacji przez 'sprytnych' sprzedawców.
    NIKON

Domyślnie

Myślałem, że kupuję Core2duo 1.5 a średnia z dwóch "core" mi wychodzi 1.95
    wolę mysleć, że to jakiś bonus... Hihi
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów