Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

velaskez, nie mieszaj, to co podałeś, to wymagania minimalne potrzebne do uruchomienia programu.
    Niemniej od uruchomienia do komfortowej pracy jest daleka droga i generalnie zasada z MAX-em jest taka, że im więcej, tym lepiej.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

to ja też zabiorę głos
    pracuję w 3D Maxie 8, Autocadzie, photoshopie i kilku innych cudach, które wymagają trochę uwagi nie tylko ode mnie ale i od sprzętu... mam laptopika tegoż oto http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...770_t7250.aspx

i powiem, że nie mam na co narzekać, a jeszcze jakiś czas temu opracowywałam wszystko w Fujitsu Siemens Amilo z prockiem 1,6 i 512 RAM... wymagało to cierpliwości, ale dało się. Jednakże porównania nie ma z obecnym sprzętem.
    Co do kolorów na monitorze to w Psie moj dyplom na Amilo wyglądał tak samo jak wydrukowany na formacie 100x70cm.

To tyle ode mnie
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

Domyślnie

nie mieszam david555, to minimalne wymagania fakt. W sumie to płynnego działania potrzeba jak najwięcej ramu, procek tak z Core2Duo i grafikę ze 128MB pamięci.
    będzie hulać. Procek może być słabszy, taktowanie procka wpływa tylko na prędkość renderingu. Wg mnie najważniejsza jest ilość ramu.

Agawytko, co do Autocada to nie ma co mówić bo do rysunków 2d nie potrzeba aż takich wymagań, chyba że eksportujesz potem wykonane projekty do Inventora.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

często robię koncepcje w autocadzie 3D... czasem te koncepcje mają calą masę elementów, więc za wolne ustrojstwo tez byc nie może

ale zgodze się, że grafika 128 wystarczy
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

Domyślnie

gdzieś czytałem:Assembly > 1000 elementów 1GB ramu
    Assembly < 1000 elementów 3GB ramu

"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

fakt jest taki ze zalezy co w tym maxie bedize robione. Jak animacje to ramu duzo nie potrzeba, jak statyczne obrazki z niewiadomo iloma swiatlami raytracerami i alphami to wtedy ram sie przydac moze. a tak to najwazniejsze procek czym mocniejszy tym lepszy (najlepiej intelowski), grafa to do viewportu ale jak tu przeczytalem mozliwe ze nowsze wesje uzywaja tez gpu, starsze nie wiec tu mozna podywagowac czy kupowac superkarte czy tez nie. ale o ram nie ma co sie martwic, zreszta obecnie i tak jest tani.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

jak dla mnie to nawet jakbyś dostał laptopa z Xeonem to i tak nic nie pomoże w pracy z 3D Max bo zamęczysz się patrzeniem na 15 calowy monitor podzielony na 4, sorry ale jak dla mnie 21 cali to minimum do precyzyjnej pracy w maxie, na którym pracuje prawie codziennie. Jeżeli już sie zdecydujesz na męczarnie na 15-17 calach to o konfiguracje się nie martw bo nawet Pentium 3 daje rade, ważne żebyś miał procek Intela bo na innych czasami MAX sie wiesza, 512 ramu to minimalka, a grafika 128 daje rade, jak już pisali koledzy i koleżanki

Domyślnie

segl
    proponuje przeczytac watek od poczatku...
    wtedy napisalbys cos w temacie albo nie napisalbys nic...

pozdrawiam
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

OT:
    Udało mi się przy renderingu usmażyć niekręconego dżiforsa 8600 GT 512 (Asus)!
    End OT
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    OT:
    Udało mi się przy renderingu usmażyć niekręconego dżiforsa 8600 GT 512 (Asus)!
    End OT
    Nie jest taki OT, jakby się zdawało i moim zdaniem bardzo na temat.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów