Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie laptop dla 3d Studio i PSa

witajcie!
    zostalem poproszony o porade przy zakupie laptopa na ktorym mialby dzialac 3d studio max i PS.
    Niestety nie jestem za bardzo na czasie z tymi sprawami (spojrzalem w archiwum i nie znalazlem nic pomocnego)
    Budzet? jak najmniej to oczywiste nie piszcie o odwzorowaniu barw na ekranie lapa bo to nie jest istotne
    w tym konkretnym przypadku. Da sie w 3 tysiach zamknac za sprzet do takich zastosowan?

Ten 3dsm to nie zadne hardkorowe renderowanie, ale zeby tworzenie prostej sceny nie trwalo 3 dni

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Pawel
    Ostatnio edytowane przez sote ; 05-02-2008 o 10:58
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

3ds max... no ok, ale która wersja bo to ma znaczenie....
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

no w miare nowa,
    a najlepiej ósma
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Kupiłem Toshibę A200...
    PS śmiga nienagannie, w 3d się nie bawię, ale za 3 kafle to bardzo rozsądny produkt do różnych zastosowań.
    Model konkretny już według potrzeb
    Ja mam 1VM z 2gb ramu i c2d T5250
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie laptop

do ps jak cie mogę ale do 3d max studio już średnio za taką kwotę oczywiście, rendering mozę trwac i trwac, ja mam hp dv2254ae z duo core i 2 gig ram mam pakiet deisign premim cs3 i jest w miarę ok przy otworzonym pb ps i id da sie pracować. ja mam 14 wiec zapłaciłem za wielkosc a raczej jej brak natomiast jak kupisz 15.4 to wyjdzie coś koło 3000 pln
    druga strona mocy, canon

Domyślnie

Dla MAX-a, to trzeba na maksa.
    Maksymalnie szybki procesor, maksymalnie szybka grafika, maksymalnie szybkie i duże pamięci.
    Zapowiada się spory wydatek.

Edit: MAX jest tak wymagającym programem, że proponuję najlepiej wyposażone jabłuszko, ale będzie bolało.
    Zresztą MAX też nie jest tani, to pewnie masz na to środki.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 05-02-2008 o 12:30
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

jesli sie nic nie zmienilo to, 3d studio do renderowania koncowego nie uzywa gpu (a jedynie do podgladu sceny ale tu plynnosc nie jest wymagana), wiec maksymalnie szybka grafika nie jest potrzebna
    najwazniejsze procesor-pamiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SNAKE'83 Zobacz posta
    jesli sie nic nie zmienilo to, 3d studio do renderowania koncowego nie uzywa gpu (a jedynie do podgladu sceny ale tu plynnosc nie jest wymagana), wiec maksymalnie szybka grafika nie jest potrzebna
    najwazniejsze procesor-pamiec
    Nowe MAX-y wykorzystują też moc GPU, tak więc przydałoby sie.
    NIKON

Domyślnie

Witam
    Jesli chodzi o sprzet do 3d Studio max, to ja laptopa odradzam. Tutaj jednak trzeba dosyc mocnej maszynki.
    I nie chodzi mi tutaj o sam rendering (to sie zapuszcza na noc i tyle ), ale o samo modelowanie lub budowanie sceny. Wielopoligonwe bryly niestety szybko pozeraja pamiec oraz sile procka. Kolejna kwestia to monitor. Chcesz pracowac w miare komfortowo, to potrzebujesz jak najwiekrzy wyswietlacz. (ewentualnie podpiecie dodatkowego monitora - pytanie tylko, jak wbudowana karta to obsluzy?).

Czyli podsumowujac: jesli ma to byc faktycznie laptop, to juz w miare mocny, czyli jakis z procem core duo, 2 GB pamieci i duzy wyswietlacz

pozdrawiam
    Robert
    Korpus z gripem + 3 stałki + 3 zoomy + jakaś lampa

Domyślnie

Coś takiego znalazłem: http://www.alienware.com/intro_pages/m17x_m15x.aspx

Absolutnie powinno wystarczyć.
    NIKON

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów