Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Softbox na sabinke 800

Są jakieś przejściówki, adaptery albo coś w tym stylu żeby założyć prawdziwy normalny softbox na sabinke 800 ? Właśnie przyszedł mi statyw + mocowanie do lampy i parasolki + parasolka odbijająca i rozpraszająca obydwie 110cm. na razie nie testowałem na ludziach bo mam to od 2h ale wpadł mi już pomysł żeby jakoś na to softa założyć... no ale tu jest problem nie wiem czy sie da . Poratuje ktoś ?
    D80 + grip [N] + N18-70 + N50 f1,8 + błyskadła: SB800+ carena TZ250 + plecak karty statywy, parasolki i inne duperelki :P

Domyślnie

normalnego dużego to zapomnij, sabina go nie utrzyma, kiedyś był tu wątek o małych softboxach dedykowanych do lamp błyskowych, co prawda z dużą ostrożnością zakładam czasami softbox 70x50 opierając go w zasadzie o pochylony uchwyt do sabiny i statyw, w taki sposób żeby nie działał swoim ciężarem na sabinę, w domowych warunkach jakoś sie to sprawdza
    pozdrawiam Piotr

autograf
    Gość

Domyślnie

theSOKOL moglbys podac jakis link do sprzetu ktory kupiles? tez jestem zainteresowany czyms takim
    dziekuje

Domyślnie

hmmm taki wielgachny softbox to raczej tak jak napisał gawronek nie próbuj zakładać tak aby cała waga spoczywała na głowicy booo możesz mieć Sabinke w dwóch częściach Można by pokombinować nad jakimś przymocowaniem sabiny do softboxa stojącego na własnym statywie /mocowaniu - Czyli sabina wisi przymocowana do softboxa ustawionego na siakimś statywie. Gdzieś, kiedyś widziałem taki patent na necie, chyba na strobist.blogspot.com.

Takie softboxy wersja mini to produkuje lumiquest http://www.lumiquest.com/ a możan je kupić np. w raysfoto
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

sa tanie studyjne lampy chinczyki.
    szkoda by mi bylo sabine meczyc w studio. chyba ze mialoby to byc przenosne plenerowe studio, to ok
    puszka, krotkie zoomy, stalki, sabina, sol, tequilla, cytryna, slingshot 300

Domyślnie

sabinka i porządny softbox to raczej nieporozumienie
    sabinka daje troszkę za małą moc do tych wynalazków
    max to parasolka
    i pamiętaj że przy zbyt szybkich (seriach) błysków można spalic palnik
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

Ja wymyslilem soebi cos takiego:

Dzieki temu softbox nie opiera sie bezposrednio na lampie.

Domyślnie

pomysłowe, jednak tak w domu samemu sie nie zrobi przydałoby się aby była jeszcze możliwość pochylania tego ustrojstwa i bym u Ciebie kupił 2 sztuki
    pozdrawiam Piotr

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola

Domyślnie

No wlasnie myslalem nad tym tylko kurcze nie mam pomyslu jak to zrobic jakos sensownie.

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

Ten zestawik juz do mnie idzie. Jak dostane to opisze wrazenia i wkleje jakies przykladowe zdjecia.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...=419377&is=REG

Na razie opieram sie na opinii znajomego, ktory tego uzywa i jest bardzo zadowolony.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów