Cykniete bez statywu, ale mam nadzieje ze uratowalem sie plotem, Czekam na opinie...
Szukaj
Cykniete bez statywu, ale mam nadzieje ze uratowalem sie plotem, Czekam na opinie...
Miejsce bardzo ciekawe ale i trudne do sfotografowania. Mamy dość wysokie obiekty w kadrze - więc żeby się nie waliły do środka (co tu widać) wypada odejść dalej, co może nie wystarczyć, więc trzeba potem wyprostować co-nieco. Mamy również dwa różne rodzaje światła, co mi się bardzo podoba i odróżnia stare od nowego.
W takim wypadku wypada wcześniej w dzień wszystko dokładnie obejrzeć i zaplanować. Jest tam również jakaś gałąź (coś w tym stylu) na tle tej karuzeli. W dzień zapewne byś to zauważył, że włazi w kadr. Zauważył byś również, że jest za dużo dołu. Można popróbować zrobić jakiś HDR, ale warunek jest jeden musi być tak późno, że to diabelskie koło już będzie zamknięte. A może ciekawie wyjdzie jak będzie w ruchu?
Zatem widzisz, że ciekawe zdjęcia wymagają nie tylko dużo pracy ale i jej dokładnego zaplanowania.
wiesiek
Z kilku fotek jakie zrobilem w ruchu i nie ta najbardziej oddaje to miejsce, zabardzo nie bylo gdzie odejsc bo stalem przy plocie a do tej foty przymierzalem sie z 6 razy. Nie bardzo tez mozna na druga strone, chcialem zostawic lawke i kosz, brakuje mi tylko kogos siedzacego na niej...
Skontaktuj się z nami