dzieki w imieniu swoim))...balam sie ze nie zwroci zadnej uwagi
Szukaj
dzieki w imieniu swoim))...balam sie ze nie zwroci zadnej uwagi
przestraszyłem się... zdjęcie stylu - ofiary psychopatycznych morderców...
boli mnie kolano czasem
To zdjęcie wychodzi poza dużą sztampowość zdjęć zamieszczanych nie tylko na naszym forum, ale również na wielu innych.
Nie jest to najzwyklejsze przewalenie na C/B co ma z gniota zrobić zdjęcie "artystyczne", a ja od początku oglądałem je jako zamierzony efekt. Ponieważ zdjęcia oceniam po zdjęciu a nie po podpisie, więc właśnie skojarzyło mi się z jakąś represją, ograniczeniem wolności.
Nie byłbym sobą gdybym się nie przywalił jednak do czegoś. Otóż jeśli miało to obrazować wolność słowa to plaster/opaska powinna być na ustach a nie oczach. To jest błąd merytoryczny tego zdjęcia. Moim skromnym oczywiście zdaniem.
Trochę to zdjęcie mi przypomina klimat filmu "the Ring", który znów odwołuje się do najbardziej podstawowych potrzeb człowieka - bezpieczeństwa a właściwie jego braku.
Przeszkada mi też tło. Chyba bardziej podobałoby mi się gdyby płytki (bo to chyba glazura jest tłem) były białe - bo takie się spotyka we wszelkiego rodzaju miejscach ograniczenia lub pozbawienia wolności - więzienia, szpitale itp.
Reszta jest ok. Poza modelki pokazuje jej bunt przeciw temu co ją spotyka. Dobrze, że nie został użyty numer więzienny - bo to by była tania sztuczka - znów moim bardzo skromnym zdaniem.
Pozdrawiam
Grzegorz
---------------------
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
ile lat odsiatki ?)
www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
najt odsiatki to się chyba odległość podaje a do odsiadki to nie wiem
Grzegorz
---------------------
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Skontaktuj się z nami