Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Domyślnie

Po ponad 6000 fotkach strzelonych od grudnia nie ma w moim D200 żadnych usterek, szmerów, trzasków i .........bandingu !!!!!........akumulator to totalna kompromitacja Nikona.........brak gripu MB-D200 to następna kompromitacja Nikona.......

pozd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrus3
    akumulator to totalna kompromitacja Nikona.
    Co masz do aku? Właśnie zakupiłem D200 (czekam na kuriera) i chciałbym wiedzieć, czy muszę znowu napaść na bank w celu zakupu drugiego aku.
    Jacek

Domyślnie

Nie mam żadnych podobnych objawow
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

na poważnie
    brak problemów
    również z aku i gripem
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

chalzen,
    Na aku w boju zrobisz koło 200 fotek z hakiem...
    do 300 używając normalnie
    400 hmmm tyle jeszcze nie uzyskałem

Ps. Używałem śrubokretów...

[ Dodano: Nie 26 Lut, 2006 ]
    To nie wina aku...
    To d200 wsysa energy jak zaporożec benzynę...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Swiętokrzyskie

Domyślnie

żdnych dzikich odgłosów , śmiga jak tralala , a odnośnie aku podczas uroczystości rodzinnej w domu i w kościele udało mi się wyciągnąć 380 fotek na pełnym nałodowanym aku, zaznaczam iż akumulator od nowości był ładowany 4 raz, a ładowania przeprowadzam zawsze poprzez podłączenie go do ładowarki na całą noc.
    D 700 / D 300 MB D10 -T 17-50/2.8 N 85/1.8 N 50/1.8 SB 800

Domyślnie

439 zdjec na jednym ladowaniu. Studio, czesta blokada AF, dobrze "ulozony" aku. W plenerze, sczegolnie zimowym, nie do powtorzenia. Oczywiscie lampa blyska kiedy ja chce a nie kiedy ona

Swoja droga Piotrze, nie macie na stanie innego korpusu zeby to sprawdzic? Przeciez wiesz ze to musi byc wada tego konkretnego egzemplarza...

Domyślnie

wyraźnie lepsze wyniki (do 600 - zdjęć) uzyskuje przy braku podglądu zdjęć po każdym zdjęciu - choć czasem je przeglądałem.

Temperatura około 0, lampa wyłączona, najczęściej zapiety tamron 28-75 lub tokina 12-24.

Przy Sigmie w pomieszczeniach (ma HSM więc i prądu żre więcej) lampa zewnętrzna nie wyszedłem poza 400.

To tyle - ja głosów ani dźwięków nie słyszę.

Aha bez zapasowego aku to nie ma co myśleć o jakimkolwiek foceniu przez cały dzień.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Toronto i Krakow

Domyślnie

Panie gmoszkow, pan jest ze tak powiem trigger happy. Ale tak powaznie 400 zdjec na dzien to b. duzo. Tak wiec 1 aku na dzien powinien wystarczyc.
    F90X D70s i chcial bym jak H. Newton, to robic.

Domyślnie

Panie Tomek_R tutaj się zwracamy do siebie per TY i chyba tej reguły nikt nie zmieniał.

Więc Tomku_R pewnie, że jestem happy bo D200 to genialna puszka.

Teraz o ilości zdjęć: choć ilość zdjęć nie jest dla mnie wyznacznikiem ich jakości to zapewniam Cię, że z 1 aku iść na cały dzień (12 godzin) gdy nie wiesz kiedy uda się naładować baterię jest ryzykowne.

Szczerze to wolę niektóre ujęcia powtórzyć 3-4 razy niż później żałować, że coś nie do końca jest tak. Szczególnie jeśli używa się bracketingu to 400 zdjęć przestaje być 400 a robi się z tego 100 - 150 a to zrobić w 12 godzin to żaden wyczyn ilościowy.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów