Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    masz na myśli rejestracje JPG ?
    Też, ale chodziło mi o RAW. Otwieram sobie RAW z d80 (zawsze robiłem z podbiciem na najmocniejsze wyostrzanie). Tu robie na wyostrzeniu na 6-7 (skala do 9) i widze, ze sa zauwazalnie ostrzejsze (na kadrach z tego samego obiektywu). Po prostu lapie sie np na tym, ze w d80 kadry sporo podostrzalem po zmniejszeniu - a tu w wielu wypadkach wogole nie widze takiej potrzeby - wiec jest to wrazenie czysto praktyczne z codziennej obrobki fot - testow laboratoryjnych nie prowadzilem

Domyślnie

ja w body nie schodzę poniżej 6 i głównie profil D2XMODE1
    pozdrawiam Piotr

grypsy
    Gość

Domyślnie

jestem szczesiwym(?) posiadaczem D80 i musze przyznac, ze widze roznice pomiedzy zdjeciami z D80 a D300 na korzysc tego drugiego body.

Domyślnie

To zupełnie odwrotnie niż u mnie przy czym wyostrzanie w body mam ustawione na "4"
    Mz 6 to takie rozsądne optimum.

Domyślnie

Czy mówimy o tym samym ustawieniu wyostrzania w body ??? Naprawdę macie tak wysoko szarpnesa ustawionego na 6-7 w 9 stopniowej skali ? Nie lepiej potem ciągnać przy wywoływaniu RAWA czy na PSsie. fakt że trzeba mocno pociągnąć suwaczkiem, ale chyba duży soft lepiej to zrobi niż sofcik zaimpletowany w body ? Zaskoczony jezzzdem.
    Wyostrzenie w body jest do jpg-ów jak nie chcesz się bawi nef-ami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Poszukaj tutaj ale chyba lepiej bedzie tutaj
    Mam pewne wątpliwości do wiarygodności zdjęć testowych na www.imaging-resource.com. Porównajcie zdjęcia domu z D70s i D300. Wg exifa jedno zrobione było w 2005 roku, a drugie w 2007. Jak przyjrzeć się szczegółom, to widać, że zdjęcia były robione w tym samym czasie (np. 2 liście na trawniku dokładnie w tym samym miejscu).

Domyślnie

wrocek, Możesz podać dokładne linki to tych zdjęć, bo jestem strasznie ciekaw a wszystkich zdjęć nie chce mi sie analizować.

Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    wrocek, Możesz podać dokładne linki to tych zdjęć...
    Adres strony jest tworzony jakoś dynamicznie, więc nie mogę go podać. Wejdź na stronę http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM , a następnie wybierz w jednym oknie D70s, a w drugim D300. Następnie kliknij w zdjęcia z domem w ogrodzie. Najpierw otworzy się w małym formacie, a po ponownym kliknięciu w pełnym rozmiarze.

Linki bezpośrednio do zdjęć:
    http://69.93.231.164/PRODS/D70S/FULL...0SHOUSEWBA.JPG
    http://69.93.231.164/PRODS/D300/FULLRES/D300hHOUSE.JPG
    Ostatnio edytowane przez wrocek ; 04-02-2008 o 22:55

Domyślnie

faktycznie wrocek, masz oko i chciało ci sie do exifa zajrzeć
    porównałem obrazy tego domu dla D70 i D300, zdjęcia odpowiednio z marca 2004 i listopada 2007 - liście w tych samych miejscach, kwiatki tak samo kwitną, nawet cień przebiega tak samo...
    no i marzec a listopad - wszystko podobnie ziolone i kwitnące
    a może to jakaś makieta?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

He, he. Na tych dwu zdjęciach rzeczywiście są liście w tym samym miejscu, ba nawet krzaki są identyczne. Firanki w oknie po lewej są tak samo ułożone. Makiety??

Pozdrawiam

EDIT: he, nie odświeżyłem zanim napisałem.
    Ostatnio edytowane przez Squier ; 04-02-2008 o 23:14
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów