Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    ale ja chiałbym je zobaczyć, bo chcę kupić D300 właśnie, no ale wyraźnych różnic nie widzę
    D80 to dobra puszka i generacyjnie wcale tak wiele ich nie dzieli więc rewolucji oczywiście nie ma ...mówię o matrycy oczywiście
    ps. Wigi fajne masz zdjęcia w galerii...
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 04-02-2008 o 13:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    D80 to dobra puszka i generacyjnie wcale tak wiele ich nie dzieli więc rewolucji oczywiście nie ma ...mówię o matrycy oczywiście
    ps. Wigi fajne masz zdjęcia w galerii...
    Dzięki i właśnie zastanawiam się, czy z D300 będę miał sporo lepsze technicznie zdjęcia niż z D80, ale chyba nie.
    Już byłem niemal zdecydowany na przesiadkę, gdy się okazało (jest o tym wątek), że Live View nie nadaje się do robienia zdjęć makro z ręki w terenie.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Zaraz mnie zakraczecie ale ja tam widze roznice w obrazowaniu - miedzy d80 a d300
    O wiele lepiej naswietla na matrycowym z wlaczonym ADL - obraz jest ostrzejszy, o szumach nawet nie bede wspominal bo to calkiem inna klasa...

Domyślnie

Oczywiście, że widać różnicę. Widzę ją, pomimo, że sam mam D80 . Rewolucji nie ma, ale różnica napewno jest na korzyść D300. Tak jak napisał Calme, szumy to inna klasa.
    Pozdr!
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 04-02-2008 o 22:16
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Oczywscie nie jest to roznica na miare rewolucji jak napisal stachumuszel, no ale chyba to jasne dla kazdego kto zmienia z d80 - po prostu to kolejny etap

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Oczywiście, że widać różnicę. Widzę ją, pomimo, że sam mam D80 . Rewolucji nie ma, ale napewno jest. Tak jak napisał Calme, szumy to inna klasa.
    Pozdr!
    Ciekawe wnioski...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Zaraz mnie zakraczecie ale ja tam widze roznice w obrazowaniu - miedzy d80 a d300
    O wiele lepiej naswietla na matrycowym z wlaczonym ADL - obraz jest ostrzejszy, o szumach nawet nie bede wspominal bo to calkiem inna klasa...
    Właśnie, szumy...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Jedno jest pewne - jesli ktoś często uzywa wysokiego ISO to różnica w obrazowaniu na pewno jest spora.
    Jeśli praca w studio... tu można sie zastanowić czy rzeczywiście D300 jest potrzebny.
    W ogóle temat dość dziwny, bo raz ze to inna półka sprzętu, a dwa, że dzieli je ogromna różnica w cenie.

Można iść o krok dalej, jeśli ktos nie liczy się z kosztami i nabyć sobie D3 , o !

Domyślnie

co wy z tymi szumami? moim zdaniem właśnie w szumach jet bardzo mała różnica, aż do ISO 1600, a już napewno nie ma różnicy klas
    aha, i twierdzę to nie tylko na podstawie sampli z netu, ale z własnego testu, który zrobiłem z kolegą, co ma D300
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    co wy z tymi szumami? moim zdaniem właśnie w szumach jet bardzo mała różnica, aż do ISO 1600..
    Z całym szacunkiem Wigi ale coś chyba nie przyłożyłeś się do testów w takim przypadku....
    Nie piszę tego dlatego, że przesiadłem się z d80 i teraz ślepo wychwalam d300 - po prostu wystarczy, że patrzę na to co kiedyś robiłem np na iso800 w d80 a co wychodzi mi z iso1600 na 300 - dla mnie różnica jest bardzo duża - no ale ja się tam nie znam więc nie będę się kłócił

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów