Szukaj
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Zaraz mnie zakraczecie ale ja tam widze roznice w obrazowaniu - miedzy d80 a d300
O wiele lepiej naswietla na matrycowym z wlaczonym ADL - obraz jest ostrzejszy, o szumach nawet nie bede wspominal bo to calkiem inna klasa...
Oczywiście, że widać różnicę. Widzę ją, pomimo, że sam mam D80. Rewolucji nie ma, ale różnica napewno jest na korzyść D300. Tak jak napisał Calme, szumy to inna klasa.
Pozdr!
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 04-02-2008 o 22:16
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Oczywscie nie jest to roznica na miare rewolucji jak napisal stachumuszel, no ale chyba to jasne dla kazdego kto zmienia z d80 - po prostu to kolejny etap
Jedno jest pewne - jesli ktoś często uzywa wysokiego ISO to różnica w obrazowaniu na pewno jest spora.
Jeśli praca w studio... tu można sie zastanowić czy rzeczywiście D300 jest potrzebny.
W ogóle temat dość dziwny, bo raz ze to inna półka sprzętu, a dwa, że dzieli je ogromna różnica w cenie.
Można iść o krok dalej, jeśli ktos nie liczy się z kosztami i nabyć sobie D3 , o !![]()
![]()
co wy z tymi szumami? moim zdaniem właśnie w szumach jet bardzo mała różnica, aż do ISO 1600, a już napewno nie ma różnicy klas
aha, i twierdzę to nie tylko na podstawie sampli z netu, ale z własnego testu, który zrobiłem z kolegą, co ma D300![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Z całym szacunkiem Wigi ale coś chyba nie przyłożyłeś się do testów w takim przypadku....
Nie piszę tego dlatego, że przesiadłem się z d80 i teraz ślepo wychwalam d300 - po prostu wystarczy, że patrzę na to co kiedyś robiłem np na iso800 w d80 a co wychodzi mi z iso1600 na 300 - dla mnie różnica jest bardzo duża - no ale ja się tam nie znam więc nie będę się kłócił![]()
Skontaktuj się z nami