Szukaj
rajd bardzo fajny ,ale nie ten dział -poproś moderatora o przeniesienie do działu sportpozdrawiam
szósteczka super oryginalna. reszta też w porządku ale bez szału![]()
Fajneee![]()
D200 | N 28-70/2.8, 50/1.4 | SB 800 |
Dobra, dawno nie marudziłem, to sobie pomarudzę.
Ale najpierw pochwały: bardzo dobrze złapana dynamika, dobre, nierozpraszające tło, fajne momenty.
A teraz marudzenie. Uwagi ogólne:
1. Obróbka. Nie przepaliłeś śniegu i chwała Ci za to (chociaż najważniejsze w tym interesie są rajdówki). Niestety, przy okazji w większości przypadków nie doświetliłeś samochodów, na dodatek nabawiając się nieco mdłych kolorów. Warstwy, poziomy, nasycenie i do dzieła.
2. Kadry - za ciasno. Poza 2 i 6 auta nie mają gdzie jechać - mam paskudne wrażenie, że zaraz wyrżną w krawędź zdjęcia.Troszkę więcej luzu.
3. Ostrość - nie wszystkie niestety ostre, niektóre przeostrzone przy obróbce.
Teraz uwagi do poszczególnych zdjęć:
1. Ostrość kaput - kosz.
2. Krzaczor to raz. Dwa to kadr moim zdaniem do delikatnej poprawki.
3. Znów krzaczory, ale mało przeszkadzają - za to ciasnota kadru tak.
4. Brak ostrości - w takich zdjęciach krytyczna jest ostrości przodu - tył może sobie być jaki chce, ale przód musi być ostry. Nie jest. Kosz.
5. Świeeetny moment. Ciut luzu z lewej, obróbka i będzie git.
6. Dobre, oryginalne. Trochę za dużo miejsca z tyłu, za mało z przodu.
Ufff... to już.Mam nadzieję, że się nie gniewasz.
![]()
o chłopie... myślisz ze to modelka ze sie ustawi do zdjęcia, oni tam mieli po 100km/h z bardzo bliska także trudno zrobić super ostre zdjecie stojąc po kolanach w zaspie i martwiąc sie czy czasami na zakręcie nie wleci w ciebie rozpędzone 500KM ... trochę obiektywizmu..
ale wielkie dzięki za uwagi, napewno sie przydadzą i wezme ja pod uwage.
pozdrawiam
NIKON's ...
Skontaktuj się z nami