Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Aparat na firme

Domyślnie Aparat na firme

Jeśli temat już się pojawił to proszę o usunięcie i wskazanie mi jakiegoś linka do poprzedniego postu, mnie niestety nie udało się nic znaleźć

A chodzi mi o rozwianie wątpliwości dotyczących możliwości odliczenia aparatu od podatku.
    Posiadam prywatną firmę zajmującą się ogólnie pojętą elektryką, fotografia jest moim hobby ale chciałbym wziąć jakiś aparat i go odliczyć, czy to jest możliwe? Zapewne jest, ale czy są jakieś widełki jeśli chodzi o cenę do jakiej można wziąć taki aparat?
    Przypuśćmy, że chce d3+24-70, wiadomo że koszt to ponad 20tys i US od razu się do tego przypierniczy. Jeśli dopiszę sobie fotografię do działalności to będą mimo to wstanie mi zakwestionować mój wybór i nie będę mógł całej kwoty odliczyć? Mogą stwierdzić, że mogłem wciąć tańszy np. d40 i się cieszyć?
    Pytam poważnie.
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Ja tam nie wiem, ale plan konkretny
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyrusvirus Zobacz posta
    Ja tam nie wiem, ale plan konkretny

hehehe ... jak mam zapłacisz z...ą podatek to wolałbym sie wyposażyć w coś konkretnego ale czy jest taka możliwość?

Domyślnie

Przy prawie każdej działalności jesteś w stanie udowodnic, że potrzebujesz aparatu fotograficznego a to, że kupisz D3 to już Twoja sprawa. Przecież możesz uważac (nawet subiektywnie), że jakośc i możliwości tej puszki są Ci potrzebne/przydatne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Przy prawie każdej działalności jesteś w stanie udowodnic, że potrzebujesz aparatu fotograficznego a to, że kupisz D3 to już Twoja sprawa. Przecież możesz uważac (nawet subiektywnie), że jakośc i możliwości tej puszki są Ci potrzebne/przydatne.
    ok, a nie ma czegoś takiego w polskim prawie, że kupując sprzęt, który nie jest podstawowym narzędziem w danej działalności (powiedzmy miernik dla elektryka) to można jedynie odliczyć go do pewnej kwoty, powiedzmy 5tys zł, a kupując coś powyżej tej kwoty nie możemy go odliczyć?

autograf
    Gość

Domyślnie

Jesli chcesz to moge zapytac sie mojej zaprzyjaznionej ksiegowej.
    Tylko dobrze by bylo jak mi dasz jakies info czym sie Twoja firma zajmuje etc. Oczywiscie na priva.
    Daj znac, jak cos to zasiegne jezyka.

Domyślnie

Byłoby miło wysyłam PW

Domyślnie

Taki wątek już był, poszukaj.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

no właśnie coś mi świtało, że kiedyś ktoś poruszył coś podobnego tylko nie mogę się do niego dogrzebać, ale jeszcze poszukam.

Coś znalazłem

Domyślnie

Wez pod uwage jakie obroty generujesz... Jesli bedziesz miec wpisane do EDG uslugi foto i bedzie to Twoj koszt uzyskania przychodow - OK. Ale jesli chcesz kupic bo np. prowadzisz dokumentacje wykonanych zlecen zwiazanych z Twoja dzialalnoscia, to taki wydatek wrzucony w koszty bedzie lekkim przegieciem... wez to na zdrowy rozsadek... rownie dobrze moglbys w ten sposob H39D kupic

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów