Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

oczywiscie; jesli komus sie nie spieszy [nie robi np zdjec seryjnych], pstryka widoczki, robaczki, architekture, portrety i imieniny u babci , to kazda [byle bezawaryjna] karta bedzie wystarczająca i do tego tańsza

Domyślnie

I tez sie nad tym zastanawiam - w sumie dopiero raz miałem potrzebę zrobienia zdjęć seryjnych, ale bufor w zupełnosci mi wystarczył

Co do cen to karty np SanDisk w sklepie proline:
    SanDisk Compact Flash 1024MB - 369
    SanDisk Compact Flash 1024MB Ultra II - 459
    SanDisk Compact Flash 1GB Extreme III - 519

Natomiast
    SanDisk Compact Flash 2048MB - 739

Ja skłaniam się jednak do Ultra 2 - myślę że jest optymalne w relacji cena/szybkosc
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARCIN.
    A znacie może tą ? - 1GB Extreme CompactFlash Card
    wreszcie przyjechala
    z D70 dziala bez problemow(mam wrazenie ze szybko )

przy okazji witam wszystkich forumowiczow

Domyślnie

Extreme III dostała nagrode DIWA
    http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=1&lewa=1&e=2491

a cena już tylko 499 za 1GB
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Staram sie zreaktywować ten temacik bo wlasnie jestem na kupnie 1GB Sandisk-a.
    Powiedzcie prosze czy jest sens pchac sie w extreme czy jednak zostac na przetestowanej przez userow ultra II - bo byc moze juz ultra II jest nadmiarowo szybka dla D70 i extreme to bedzie para w gwizdek - z gory dzieki za porady

[ Dodano: Pią Sty 28, 2005 10:00 pm ]
    eeeh nikt nie używał obydwóch tych kart? .. nie wierze
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camrak
    Powiedzcie prosze czy jest sens pchac sie w extreme czy jednak zostac na przetestowanej przez userow ultra II
    [ Dodano: Pią Sty 28, 2005 10:00 pm ]
    eeeh nikt nie używał obydwóch tych kart? .. nie wierze
    hm, nie wiem ... od dawna uzywam 1GB Ultra II i dwóch mniejszych też UII, ale czy nadmiarowa ?

trudno powiedzieć, choć raczej staram się o szybkość całego zestawu: af body[D70 - to chyba najsłabszy element]/szybki obiektyw/szybkie odświeżanie lampy i [właśnie] szybka karta.

odpowiem więc opisowo: niedawno wraz z kolegą przerzucaliśmy zdjęcia via czytnik do laptopa i zauważył on, że z tej karty idą dużo/wyraźnie szybkiej niż z jego mikrodysku.

też to kiedyś sam widziałem/czułem, kiedy z braku wolnej pamięci wykopałem gdzieś starą kartę [nieultra] i potem ją czytałem.

pzdr

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

a nie lepiej kupic szybką 512 lub nawet 256 i do tego databank
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Przy robieniu w serii bedziesz mogl zrobic dodatkowe 1-2 zdjecia zanim Ci sie bufor zapelni - imho lepiej kupic wieksza ultra II
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Domyślnie

Alf <- hmmm databank to jednak deczko drożej wychodzi a na ogół miewam laptop pod ręką, kwestia jak jest faktycznie z tą szybkostrzelnościa w extreme - sportowców nie foce ale np. latające ptactwo i owszem - a na to niema jak foty seryjne dlatego pytałem czy ktoś focił seriami na ultra II i extreme w D70 i mógłby opisac wrażenia porównawcze ale dzieki wszystkim za info
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów