Witam Cie!
Przede wszystkim nie powinnismy tu w tym watku pisac na ten temat, ptero moze sie zdenerwowac, a i moderatorzy moga nam zwrocic uwage, dlatego ostatni post wyjasnie Ci o co mi chodzilo. Nie jestem przeciwny kupowaniu rzeczy uzywanych, lecz sa takie, ktorych nie nalezy kupowac, a powinno sie brac nowe. Wiadomo, dobre szklo, czy wysokiej klasy body mozna sprawdzic, jedno wizualnie, a drugie po liczniku wykonanych zdjec. Co do lamp blyskowych to raczej odradzalbym, bo tak naprawde wytlumacz mi jak to jest. Lampe kupuje sie raz na pare lat, a nagle ktos po dwoch latach sprzedaje np. SB600 lub SB800. Co do tej pierwszej to mamy wytlumaczenie, ze chce kupic wyzszy model, lecz nie wierze w cuda. Przewaznie jest tak, ze ludzie eksploatuja sprzet i nawet tutaj na forum nie przyznaja sie do tego, wciskajac go zafascynowanym amatorom, ktorzy i tak spokojnie to lykna. Cala formula podana przez Ciebie linkiem jest jak najbardziej wskazana, lecz uwierz mi, jak sie chce kogos oszukac to sie to zrobi i nie takie przekrety ludzie robia. Sumujac cala sprawe kupna-sprzedazy powinno sie pisac, chocby tym poczatkujacym, na co powinni zwracac uwage, jakie szczegoly moga wskazywac, ze sprzet jest dobrze wyeksploatowany. Mysle, ze nikt mi glowy nie zmyje za te odpowiedzi nie na temat, lecz skoro juz sie dyskusja rozwinela, to powinna sie jakos zakonczyc. Moze ktos to przeczyta i zastanowi sie zanim cos kupi.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami