Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: sb

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Domyślnie sb

Witam!!!
    Stoję przed zakupem lampy błyskowej. Jako że wybór nie jest oszałamiająco duży wstępnie wybrałem sb 600 i sb 800.Pierwsze pytanie, jaką "żywotność" mają owe lampy, czy opłaca się kupować używane, czy raczej podarować sobie.Jak wygląda sprawa sprowadzenia z USA, krążą wręcz legendy o sb 800za niecałe 800 zł(ch) ze stanów.
    Na marginesie jeszcze jedno pytanko, czy obie lamy mogę wyzwalać bezprzewodowo???czy jest mi potrzebne stado kabli
    Pozdrawiam
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=70

myślę, że tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania a generalnie główna odpowiedz na pytania to - tak
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Wałkowałem ten temat ostatnio, wybrałem sb800, żadnej z USA nie posiadają gwarancji. Moze się uda, że nie nawali przez dwa lata,lecz co jeśli się popsuje. Lampe kupujesz raz, nie oszczędzaj, bo zawsze będzie chodziło Ci po głowie mogłem kupiec zamiast sb600, sb800.
    Tak, że sb800 odpali Ci bezprzewodowo, bo przecież nie kupisz sb600 )

Pozdrawiam bumboo

Domyślnie

sb 600 też odpalisz bezprzewodowo tylko zależy jaka pucha, D50 nie odpalisz napewno, D70s odpalisz a czy D70 odpali tego nie wiem zerknij w instrukcję aparatu jeśli jest funkcja "commander" czy coś w tym stylu to odpalisz
    D 70s + nikkor AF-S 18-70mm f3,5-4,5 + sigma 70-300mm APO DG f4-5,6 + nikkor 50mm f1/8D + Tamron 90mm f2,8 + SB 600 + NANEU Pro ALPHA
    http://szelak.myjalbum.net/Gallery/index.html

autograf
    Gość

Domyślnie

SB600
    Uzywke kupisz za 500-600. Nowa ponad 800.

SB800
    Uzywke kupisz 1000-1200. Nowa ponad 1300.

Ja kupilem uzywana szejsetke

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    SB600
    Uzywke kupisz za 500-600. Nowa ponad 800.

SB800
    Uzywke kupisz 1000-1200. Nowa ponad 1300.

Ja kupilem uzywana szejsetke
    Nowa sb800 na pełnej gwaracji z fakturą 1219.
    Sb600- 752.

Jeszcze jedno sb800 wyprodukowana jest w Japonii, sb600 w Chinach. Zwróć uwagę ile postów jest na temat problemów sb600 a ile z sb800 nie będę komentował

Dyfuzor do sb600 prawie stówkę, w sb800 jest w zestawie. Oblicz wszystko i przeanalizuj.))
    Ostatnio edytowane przez bumboo ; 02-02-2008 o 22:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    żadnej z USA nie posiadają gwarancji. Moze się uda, że nie nawali przez dwa lata,lecz co jeśli się popsuje.
    we wszystkim modelach z USA gwarancję sprawdza się poprzez wpisanie serial number'a do systemu komputerowego Nikona
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Domyślnie

a da się jakoś sprawdzić "przebieg lampy" mam na myśli ilość błyśnięć, czy raczej sie tym nie przejmować zbytnio?????
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bumboo Zobacz posta
    Nowa sb800 na pełnej gwaracji z fakturą 1219.
    Sb600- 752.

Jeszcze jedno sb800 wyprodukowana jest w Japonii, sb600 w Chinach. Zwróć uwagę ile postów jest na temat problemów sb600 a ile z sb800 nie będę komentował

Dyfuzor do sb600 prawie stówkę, w sb800 jest w zestawie. Oblicz wszystko i przeanalizuj.))
    Dzieki za poprawienie/sprecyzowanie moich informacji. Ja wszystko przenalizowalem i kupilem za 500 uzywana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    we wszystkim modelach z USA gwarancję sprawdza się poprzez wpisanie serial number'a do systemu komputerowego Nikona
    Osobiście dowiadywałem się w serwisie i wyrażanie powiedzieli ze lampy nie przyjmą na gwarancji do naprawy. To samo potwierdzają sprzedawcy z allegro sprowadzający te lampy z USA. Mam pytanie czy sprawdziłeś to dokładnie czy tylko tak Ci się wydaje, bierzesz na siebie dużą odpowiedzialność zdajesz sobie z tego sprawę

Tu masz link do srony wyjaśnią Ci tohttp://www.europe-nikon.com/home/pl_...road/site.html

A jaką? sb600 wnioskuje po cenie ))
    Ostatnio edytowane przez bumboo ; 02-02-2008 o 22:37

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów