od razu kup wielgachny dysk twardy! żeby mieć gdzie składować te zdjęcia
Szukaj
od razu kup wielgachny dysk twardy! żeby mieć gdzie składować te zdjęcia
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Warto też po zakupie jakiejkolwiek karty potestować ją nieco (zwłasza, jesli ma zawierać tak unikalny materiał)... Zapełnić ją kilka razy na maksa, w aparacie wykorzystując też zdjęcia seryjne, w komputerze wgrać i zgrać z niej coś kilka razy, uruchomić z niej jakiś program, no i ogólnie porobić jej jakieś niemiłe rzeczy, tak żeby ona nie zrobiła Tobie niemiłej niespodzianki.
O to właśnie fałszywy specu Kronosowy chodziło, że dzisiaj już punkt ciężkości przenosi się do konfiguracji 2x4GB a 2gb szkoda zawracać gitary ...
Musisz zmienić trochę perspektywę
ps. choć istotnie jednak nie doczytałem dokładnie, że pytający sporo podróżuje gdzie w tym przypadku może warto postawić na bezpieczeństwo i minimalizując straty wejść jeszcze w 2-u gigówki, choć nie wiem czy warto jak powiadam
Bo np. jak sobie kupisz dysk USB to też o kant rozwiązanie bo jak Ci padnie pod koniec wycieczki to można tylko się powiesić
Polecam podsumowując 2 x 4GB i przenośną macierz dyskową USB 2x SATA w RAID-zie lustrzanym (1 ?). Tak wyposażony możesz się udawać choćby na orbitę![]()
Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 02-02-2008 o 00:11
tak, czytanie ze zrozumieniem to ostatnio bardzo cenny i rzadki dar... a zwróciłeś uwagę, że przed tym co podałem w swoim poście "2x po 2GB" było poprzedzone magicznym skrótem np. czyli na przykład i dalej "A jakie pojemności to już zależy jaki masz budżet - jakośc zdjęć będzie taka sama na wszystkich kartach. "
Boże Wszechmogący - patrzysz i nie grzmisz
to jaką ja mam perspektywę nie będzie zależeć od ciebie... jak bedzie mi się podobać to wygrzebie swoje stare karty po 128MB i bede sobie je zmieniać co 30 fotek... Wszystko zależy jak komu wygodnie...
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
kronos, jakby co to mam gdzieś kilka starych 16MB, jak hardcore to na maxa![]()
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
chłopy nadal nie jest niestety rozwiązany problem optymalnego transportu polarkazapraszam z pomysłami tam
![]()
Wiecie, tak dokładnie to wszyscy macie rację, ta wielkość karty zależy chyba od kilku czynników: jeśli ktoś jest powściągliwy i potrafi zadowolić się przywiezieniem z indii np 500 zdjęć, to 3x2gb wydaje się rozwiązaniem wystarczającym (zależy jeszcze w jakim formacie produkuje), ale jeśli ktoś lubi walić długimi seriami, ma tik w palcu wskazującym albo zepsuty spust migawki, to rozwiązanie 3x8gb będzie w sam raz.
Skontaktuj się z nami