Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Witam,ekspertow

Domyślnie Witam,ekspertow

Wlasnie kupilem nikona d80,body.Nie bardzo wiem jaka karte pamieci wybrac.Mam do wyboru cztery:sandisk sdhc 4GB;sandisk sdhc ultra II;sandisk sd extremeIII,i ostatnia sandisk sdhc extremeIII.Jak jest z jakoscia zdjec na tych poszczegolnych kartach,i o co to z nimi chodzi ,jezeli ktos wie?.Lubie robic zdjecia np na alasce,czy w gorach w warunkach zimowych(np rajd nikona).Tez wybieram sie do indii gdzie temperatura jest wysoka.Czy mozecie mi doradzic jaka karte wybrac??

Domyślnie

hej, ja foce na EX III, wszystko hula ładnie. Jak planujesz katować aparat w trudnych warunkach, z pewnością Ci się przyda, ma dużą tolerancję temperatur: od-25 do 85 C

Domyślnie

uzywam takiej samej jak kolega wyzej i smiga bardzo ladnie
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel_X5 Zobacz posta
    Jak jest z jakoscia zdjec na tych poszczegolnych kartach,i o co to z nimi chodzi ,jezeli ktos wie?
    Jakość zdjęć na każdej karcie będzie taka sama.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Jakość zdjęć na każdej karcie będzie taka sama.
    No co Ty? Na tych tańszych nie będzie ani trochę gorsza? To ja już nic z tego nie rozumiem.
    Jacek

Domyślnie

Kup co najmniej dwie np. 2x 2GB Extreme III, bo co zrobisz jak ci padnie ta jedna jedyna karta 4GB SDHC? Takze warto mieć co najmniej dwie karty (jak nie więcej). A jakie pojemności to już zależy jaki masz budżet - jakośc zdjęć będzie taka sama na wszystkich kartach.

Oznaczenie SDHC oznacza Secure Digital High Capacity czyli karty SD o dużej pojemności, od 4GB w górę...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Nie słuchaj Kronosa kupuj 4GB, potem kupisz następne 4GB, nie ma to tamto

Domyślnie

Nie słuchaj Ziutecznego i kup 4 x 1 GB ewentualnie 2 x 2 GB. Jak braknie dokupisz kolejne 2 GB

Domyślnie

Nie słuchaj żadnego z nich. Kup 16 x 256MB - na wyprzedażach są tanie jak barszcz - po kilka lub kilkanascie złotych, oczywiście jak się gdzieś trafi.

To oczywiście żart. Dla bezpieczeństwa warto mieć dwie. Dla wygody warto mieć możliwie największe. Reszta to już tylko funkcja posiadanej gotówki.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    Nie słuchaj Kronosa kupuj 4GB, potem kupisz następne 4GB, nie ma to tamto
    noo i jak mu padnie w tych indiach ta jedyna 4Gb karta to bedzie sobie szkice na chusteczkach węgielkiem robił... tak ziuteczny to znany "doradca" i szpec

Jak ma kase to moze sobie i nawet 5 x po 32 GB SDHC walnąć, ważne aby mieć więcej niż jedną na taką wycieczkę...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów