Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Pechowiec :(

Domyślnie

Ja tez mialem podobny romans z serwisem wyslalem d50 na wymiane migawki a dostalem z rozwalonym silnikiem Af, ale dobra juz zapomnialem o tym, ale przyzeklem sobie, ze jesli jeszcze raz taki cyrk mnie spotka to wale nikona i przesiadam sie na canona, oni to serwis maja cud malina, niekeidy nawet w ciagu tygodnia wszystko wymieniaja i odsylaja z jakimis gadzetami, naklejki, smycz, a moj znajomy dostal nawet termosik do samochodu

Domyślnie

Pierwsze słysze, żeby canonierzy byli zadowoleni ze swojego seswisu na Żytniej. Poczytaj sobie forum CB.
    Serwisy wyglądają (w Polsce) podobnie. Zalezy od szczęścia.
    PS - sądzę, że większość spraw serwis załatwia OK, tylko wtedy mało kto o tym pisze. A jak coś nie tak - to jest podnoszony alarm. I dlatego takie nieciekawe są te opinie.
    Ja miałem do czynienia z serwisem 3x i mogę pisac tylko pozytywnie. Body D70 było wyczyszczone w 1 dzień, po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym - razem z kurierami w obie strony zajeło to 4 dni. Mówiłem, że używam do pracy - uwierzyli na słowo. Kupiłem D200 i chciałem sprawdzic z jakiej dystrybucji - pani zanotowała numery i po chwili sama oddzwoniła! Nie miałem kłopotow z telefonami do nich.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

a ja znam kanoniera ktory moze Ci powiedziec co sadzi o serwisie na Zytniej. i raczej nie beda to superlatywy tylko epitety pierwszej wody. natomiast moja przygoda z serwisem nikona na Postepu to coz .. moge sie tylko milo wypowiedziec o formie umowienia, zalatwienia, naprawienia i odeslania po uprzednim upewnieniu telefonicznym serwisu ze sie nie rozmyslilem czy maja mi odeslac do domu. o!

btw, fajnie Robin ze stopka Ci sie pojawila

Domyślnie

czy ja wiem .. nie ma reguly i nie slyszalem o serwisie ktory czasem czegos nie sp...
    ja jak swoj aparat mialem zostawic w serwisie nikona to robilem to z dusza na ramieniu po kilku watkach ktore sie trafily na forum. a okazalo sie ze bylo wrecz przeciwnie. tak samo jest z Canonem i cala reszta sprzetu.

za to nie wiedzialem Robin co Ty w koncu przykupiles, ale d300 sie objawilo po tym jak wszedzie sie podpierales 3d ;p

Domyślnie Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dnia dzisiejszego spełniły się me błagania i otrzymałem (nareszcie) moje D200. Na wstępie przedstawię historię mojego romansu z serwisem Nikona.
    3 stycznia 2008 – przesłałem moją puszkę w celu wymiany pękniętej obudowy. Odebrali go 4, a wprowadzono do „systemu” 8 stycznia. Aparat otrzymałem 1 lutego, niestety odmówił posłuszeństwa. Od razu zadzwoniłem do serwisu i przedstawiłem im sytuację. Poradzono mi wysłać aparat na ich koszt i dostałem gwarancję, że zajmą się nim poza kolejnością. Polecono mi również przesłać e-maila i podać szczegóły. Tak też uczyniłem i aparat wysłałem w poniedziałek (4 lutego). No i się zaczęło. Byłem pełen przekonania, że niezwłocznie się ktoś im zajmie… dzwonie więc w czwartek (7 II) i się okazało, że aparat jeszcze nie został wprowadzony do systemu, we wtorek (12 II) i środę (13 II) podobnie. Przyznam się to nie liczyłem na taką „błyskawiczną” akcję. W środę jednak wzięto mnie poważnie i po moim telefonie coś się ruszyło. W końcu go zewidencjonowano. Bodajże w czwartek czy piątek podano mi datę kiedy otrzymam aparat i stanęło na środzie (20 II). Ostatecznie aparat otrzymałem dziś (22 II). Aparat (uffffff) działa, brakuje niestety zaślepki przedniej (dzwoniłem mają odesłać no i chcieli mieć pewność, że aparat jest działający. Gdy im wysyłałem aparat na liczniku było ok. 0806 zdjęć po otrzymaniu aparatu 6670?! Więc go solidnie przetestowano. Wymieniono też gumy, przednie i dolną? Przyznam się zaskoczyło mnie to trochę. Liczyłem na to, że dokładniej przykleją gumę przednią (chwytną), bo nie do końca byłem zadowolony z jej przyklejenia, a tu tak się szarpnęli. Właściwie niepotrzebnie.
    A co do usterki to wymieniono silnik AF.
    A tak na koniec to musiałem zapłacić za przesyłkę 40 zł.
    Z wesołych rzeczy to mam działający aparat !!!!!!!!!!!!!!!!!! Moja Córka znów będzie obfotografowywana z każdej strony no i zakupiłem FanCiev FT-666, który jest duży i ciężki ;D
    Jeśli czyta to pracownik serwisu to proszę, nie gniewaj się na mnie
    Przydało by się uporządkować ten serwis, zatrudnić więcej osób albo go lepiej zorganizować, bo jak na razie to masakra.

Domyślnie

Caral, a jesteś pewien, że to Twój aparat ? Bo prawie 6 tyś zdjęć w celu przetestowania sprzętu to trochę dużo !
    Ten serwis w ogóle jest do niczego. Jak na taką firmę spodziewałam sie też jakiejś lepsiejszej siedziby, kiedy pojechałam na regulację BF. No i sie rozczarowałam . Dobrze, że przynajmniej zrobili mi co trzeba od ręki.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Caral, a jesteś pewien, że to Twój aparat ? Bo prawie 6 tyś zdjęć w celu przetestowania sprzętu to trochę dużo !
    Ten serwis w ogóle jest do niczego. Jak na taką firmę spodziewałam sie też jakiejś lepsiejszej siedziby, kiedy pojechałam na regulację BF. No i sie rozczarowałam . Dobrze, że przynajmniej zrobili mi co trzeba od ręki.

Pozdrawiam
    Numery się zgadzają, i czuje że to mój więc wygląda na to że to mój ;D

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caral Zobacz posta
    Numery się zgadzają, i czuje że to mój więc wygląda na to że to mój ;D

pozdrawiam
    Heh, to może być tak jak z przeszczepami...

Dostałeś aparat, niby z zewnątrz Twój, a w środku... a to matryca z D40, a to wyświetlacz z D80, a to autofokus z C.. a to silnik od trabanta
    Jeśli cały czas czujesz do niego pociąg, to może magnez na magnes wymienili... nigdy nie sprawdzisz

Aha. U ruskich znane są takie przypadki

To tak w ramach odstresowania po pracy. Pozdrawiam
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów