Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Pechowiec :(

Domyślnie Pechowiec :(

ech... ech... pecha to ja mam i to nie małego. Po szczęśliwym zakupie N50 1.8 spotkało mnie niemiłe doświadczenie. Mój D200 wylądował na dość twardą powierzchnię i stało mu się kuku
    W sumie mogło być gorzej. Właściwie pękła tylko obudowa i potłukła się osłona palnika. Ale ale... przesłałem sprzęt do naprawy i po dłłłłuuuuugggiiiimm okresie (4 tygodnie) oczekiwania, dostałem swoją upragnioną "puszkę" Wszystko wydawało się okiej. A tu następny klopsik po pierwszym zdjęciu pojawił się ERROR tak bezlitośnie raniąc me oczy Jednym słowem "KICHA" nie wiem jak to się dzieje, co jest grane. AF odmawia posłuszeństwa, po przyciśnięciu spustu migawki słyszę ciche buczenie i tyle ... Zmiana obiektywu nic nie daje.
    Może ma ktoś jakiś pomysł co może być grane??
    Pozdrawiam

Domyślnie

holera az mnie kosci rozbolaly
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

Czesto czytam ze kazdy kto otrzymuje cos po naprawie z serwisu to to cos jest jeszcze bardziej zepsute - od tego mozna ciarek dostac

Domyślnie

Kiedyś był podobny przypadek tu na forum i tez z D200 spadł na obiektyw i AF w body padło chyba się „śrubokręt” wygiął… poszukaj. Jak ci buczy to nie próbuj dalej bo coś się spieszy „spali silnik od AF” odepnij szkol i zobacz czy śrubokręt się chodź troszkę rusza sam nim poruszaj ale nie na sile.
    ..:: D90 ::..
    '...canon robi bardzo dobre aparaty, a NIKON zdjęcia...'
    www.kurkowiak.com

Domyślnie

oj, to streaszne, i te wstr4zasajace zdjecia...;/
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    holera az mnie kosci rozbolaly
    Cholera, aż mnie kości rozbolały...

A przed wysłaniem do serwisu działał poprawnie?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

dzwon! krzycz! gryź! bij!
    co oni sobie wyobrazają, tak mi 4 razy usuwali bf/ff , że kupiłem nowy aparat:/
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Po tym niemiłym zdarzeniu jeszcze z 2 tygodnie robiłem fociochy. Nie miałem z nim żadnych problemów. Nie widziałem też sensu wysyłać aparat do servisu na święta bo wiedziałem, że i tak przez ten czas się nikt nim nie zajmie, a okazji do zdjęć brakować nie będzie.

Zaraz po tym jak stwierdziłem, że sprzęt odmawia posłuszeństwa, zadzwoniłem do servisu. Miły głos poprosił by przesłać aparat na ich koszt, i zajmą się nim poza kolejnością. Całość pogarsza fakt że miałem jutro (właściwie dzisiaj) robić zdjęcia na ślubie mojej koleżanki z pracy, no a teraz... no właśnie. Doopa zbita.
    ech...
    Ostatnio edytowane przez caral ; 02-02-2008 o 09:07

Domyślnie

kurde, pozycz aparat, zebys byl z Bialegostoku rzucil bym ci jakies D50 chociaz...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    kurde, pozycz aparat, zebys byl z Bialegostoku rzucil bym ci jakies D50 chociaz...
    Wielkie dzięki
    Cóż, trzeba się pogodzić z rzeczywistością. Mam nadzieje, że tym razem wszystko będzie jak należy i dostane w 100% sprawny aparat.
    Pozdrawiam i nie życzę nikomu podobnych doświadczeń

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów