Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Lampka do D50

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

4setka myślę że wystarczy ale nie chciałbym przechodzić wyżej.

Domyślnie

Jeżeli robisz na papierze, śmiało możesz ustawiać 800, chyba, że rzeczywiście będą spore niedoświatlenia tła.

Dla przykładu:
    1.

średniej wielkości sala gmnastyczna, sufit pow. 4m (jasny), ISO 800, f3.8, s 1/30, lampa w sufit +0,3EV, obiektyw 18-200 VR

2.

ta sama sala, ISO 400, f3.2, s 1/60, lampa j.w, obiektyw 50/f1.8
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

a może SB800? :P

jak kupisz SB800 to w przyszłości będziesz chyba mógł sterować innymi lampkami razem z D50, a SB-600 już tego nie potrafi
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie

SB-600.

A co do dyfuzora to najlepsze dyfuzory są po 2,50zł w sklepie spożywczym z firmy Danone model Danio.

[jeśli ktoś nie łapie to z pudełka po danio robi się super dyfuzory odcinając "kołnieżyk"]

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ezin Zobacz posta
    SB-600.

A co do dyfuzora to najlepsze dyfuzory są po 2,50zł w sklepie spożywczym z firmy Danone model Danio.

[jeśli ktoś nie łapie to z pudełka po danio robi się super dyfuzory odcinając "kołnieżyk"]
    Ale zawartosc zjadasz czy wywalasz na lampe z cala zawartoscia? Jak sie wtedy rozklada swiatlo?
    A tak na serio:
    czy w zwiazku z powyzszym moglbys wrzucic jakies dwa przykladowe strzaly?
    Powiedzmy pierwszy bez danio, drugi z.
    Dzieki z gory i smacznego
    Ostatnio edytowane przez autograf ; 04-02-2008 o 09:58

Domyślnie

również stoję przed wyborem lampy błyskowej,
    u mnie prawdopodobnie będzie to.. sam nie wiem i nie mogę się zdecydować, opcje są takie:

1. kupić sb-800 i i będzie jako główna.. używana za 900-1000 kupię, w przyszłości będę mógł kupić nawet jakąś gorszą lampę do doświetlania od boku.
    2.sigma 500dg super - 999 zł nowa - tu już sam nie wiem czy będzie działała jako wywoływacz innych lamp.. ;p
    3. kupić używaną sb 600.. i czekać i zbiiieraaać na body d80.. wtedy jakby nie było będę mógł wbudowaną lampą wywoływać inne lampy..

poradźcie mili panowie...
    (a.. pierwszy post xD witam serdecznie )

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów