Czy ktoś z szanownych Nikonofili ma może lampę Exakty dedykowaną do naszego systemu? Na stronie sklepu piszą, że jest w pełni kompatybilna, ale... sam nie wiem...
Szukaj
Czy ktoś z szanownych Nikonofili ma może lampę Exakty dedykowaną do naszego systemu? Na stronie sklepu piszą, że jest w pełni kompatybilna, ale... sam nie wiem...
Wątpię żeby ktoś to miał. Gdybyś wrzucił trochę więcej danych może moglibyśmy pomóc. Co to za lampa (typ i nazwa)?
Model to EXAKTA DPZ 38AF. Produkuje podobno Pentacon. Do Zenita miałem obiektywy tej firmy, moim zdaniem całkiem niezłe (chociaż w wieku kilkunastu lat zupełnie inaczej patrzylem na fotografię). Koszt tego wynalazku to 459 złotych, więc sporo mniej niż Sabinki600. Cóż, podejrzewam, że jakością może odbiegać podobnie...
Ta Exakta to najprawdopodobniej Tumax.
Pozdrawiam:
Andrzej
No cóż. To czekamy na fundusze na Sabinkę. Moim ulubionym motywem i tak są pojazdy komunikacji miejskiej, a do tych błyskać nie należy![]()
Krzyskup, wydaje mi się że widziałem niedawno na ebayu po trochę niższej cenie, zawsze warto sprawdzić http://search.ebay.pl/exakta
Skontaktuj się z nami