Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Domyślnie

Myślę, że to rozpoznawanie twarzy, to głównie marketing. Czarnoskórych też rozpoznaje?
    Jacek

Domyślnie

A czort wie, czy z czarnoskórymi sobie radzi, i czy np. czerwonoskórym tylko oczy i włosy nie pozostaną po redukcji
    Coś tam chyba rozpoznaje jednak, może i marketing, ale w takie bajery to się bawią, a porządnego pomiaru nie zrobią.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

No już nie przesadzaj. Pomiar masz bardzo dobry i dokładny - punktowy. Później trochę gorszy i mniej "dokładny" - centalnie wazony. A na końcu peudointeligentny, z tysiącami sytuacji "zdjęciowych zapisanych w bazie" (ciekawe jak i gdzie) - najmniej przewidywalny pomiar matrycowy. Trzeba tylko mądrze wybierać.
    Jacek

Domyślnie

Tomajku - warto się w ocenie jasności tematu wspierać systemem strefowym Adamsa. Automatyka nie zrobi za nas całej roboty, może tylko wspierać (albo szkodzić).
    LV wydaje mi się w "reporterce" nieprzydatny - zbyt duże opóźnienie i problemy z ostrzeniem (albo nie umiem się nim jeszcze posługiwać). Przydatny jest np. przy reprodukowaniu grafik - statyw, linie pomocnicze na ekranie, dużo czasu - wtedy tak.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-02-2008 o 18:42
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

W makro nie ale w reporterce moim zdaniem nie jest tragicznie, na pewno pomaga w szczególnych sytuacjach.
    Avatar nie jest aktualny - już nie palę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Używam wziernika kątowego DR6. Jest nieoceniony kiedy trzeba zająć bardzo niską pozycję oraz przy statycznych scenach i używaniu MF. Wadą jego ( chyba jak i wszystkich dodatków ) jest koszmarna cena.
    Kupiłem na ebay kiedyś wizer około 10 razy tańszy. Jest tylko trochę gorszy, więc warto to rozważyć. Cena była tak niska, że się nawet pod cło AFAIR nie łapał.

To było coś tego typu: http://cgi.ebay.pl/1-2X-Angle-Finder...sid=p1638.m122

Ale to trochę EOT

W.

PS. Jeśli ktoś z Wawy chciałby go sprawdzić (i ma tez D80) zapraszam na PM
    --
    D80, SB-800, N 105 VR Micro/2.8, N 70-300VR, T 17-50/2.8, pierścienie Kenko i trochę drobiazgów

Domyślnie

jak już tak zachwalacie wziernik kątowy, to powiedzcie, czy da się skutecznie tego używać z okularami na nosie?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Okulary nie są potrzebne. Posiada duszo szerszy zakres korekcji dioptriażu niż każde body. Między innymi z tego powodu dla mnie jest tak przydatny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Okulary nie są potrzebne. Posiada duszo szerszy zakres korekcji dioptriażu niż każde body. Między innymi z tego powodu dla mnie jest tak przydatny.
    ale w okularach jest większy komfort robienia zdjęć, bo spoglądając na scenę poza wizjer widzę ją ostrą od razu, a jeśli zdejmę wcześniej okulary, to bez okularów będzie kiepsko, gdy będę potrzebował zerknąć poza aparat...
    dlatego ponawiam pytanie: czy w okularach da się z tego wynalzaku wygodnie korzystać czy nie?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Dr-6 posiada szeroką, okrągła muszlę oczną. Chyba bez problemu da się patrzeć. Piszę chyba bo ja odwrotnie, nauczyłem się bez okularów, które mam na smyczy na szyii. Zresztą ja jestem ślapy tylko z bliska.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów