co do baterii do 80-tki, to chyba ta podswietlana matówka wysysa energię
Szukaj
co do baterii do 80-tki, to chyba ta podswietlana matówka wysysa energię
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Mialem przypietego BP do F80 i szybko go odpialem, z malego porecznego korpusu zrobilo sie wielkie, ciezkie bydle.
To F80 ma lampe?Od razu tez w F80 warto wylaczyc wspomaganie AF tym wq... bialym swiatelkiem, bo i tak nic nie daje, poza pozeraniem pradu.
F80 z MB16 to zupełnie inna bajka jeśli chodzi o jego trzymanie, MB16 kupiłem za dwie stówki i nigdy nie odłączyłem, łapki mam średnie, aparat zdecydowanie polecam, ma bardzo dobry pomiar światła, slajdy dobrze się naświetlao jakich pieniądzach obecnie tak w ogóle mówimy, zestaw zakupiłem ok. 4 lata temu w sklepie
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
może zostanę zlinczowany, ale dla kogoś, kto stawia pierwsze kroki w analogowej fotografii dobry będzie ... F60 i F75 przecież z tego też wyjdą dobre fotki (w dużej mierze o szkła chodzi)![]()
Cena wspomnianych oscyluje koło 100-150 zł, więc jeżeli nie zadowoli to potencjalnego "nawróconego", to strata niewielka ... !
jako nawrócony chce sie w to bawic nie tylko przez najblizsze 2 msca zalezy mi na dobrej i w miare szybkiej, łatwej pracy. cena jaką chce dać to 1000-1500 z obiektywem N 50mmf/1.8D ... czyli wszystko zalezy od okazji
... dzis przegrałem licytacje na allegro setki ... walczyłem z jakimś desperatem, moze to ktoś z Was ? :P
Ja jednak polecam w tej kwocie F80+MB16 i śmiało z 50(+jakiś filterek) się zmieścisz bez desperackich walk na aukcjach.. jeszcze pewnie zostanie na komplet akumulatorów z ładowarką... a co tam, przy dobrych wiatrach zapas filmu na wakacje(szaleć to szaleć)
Nie wiem jak dziś chodzą ceny F80+MB16 ale wg. mnie za używkę 700 to już zdzierstwo(chyba że funkiel nówka komplecik) ja w zeszłym roku za bdb(zadbany, wychuchany) stan zapłaciłem 500.
F75 używałem wcześniej, jedyne czego mi brakuje w F80 względem F75 to pionowy spust w BP, ale to kwestia co kto lubi i jest to czysto indywidualna sprawa/potrzeba, zyskałem wiele więcej więc jeśli ma możliwość kolega to F80 będzie dobrym rozwiązaniem.
"PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"
w tej cenie to lepiej f90x + 50/1,8 + sb26/28
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
dzieki Orionchyba tak zrobie bo sie wzodównabawie przez stresy na aukcjach :P
galu44 - własnie słyszałem ze lepiej kupic 80-tke niz 90x ...
czy to prawda ??
powiedzcie mi jak jeszcze wygląda sprawa czasów reakcji i fps-ów ?
D80 + N80 + N 18-135 AF-s + N 50 f/1.8 D + 2 inne słoje QUANTARAY + konwerter + inne pierdoły + dobre checi
F80 max to 2.5 albo 3 klatki na sekunde. Nie jest demonem szybkosci.
A co do opoznienia spustu to jest niewyczuwalny, do tego spust chodzi bardzo miekko, mozna wkrecic zwykl wezyk mechaniczny, lustro jest swietnie wytlumione, najlepiej w swojej klasie (EOS 30/33 wala jak klapa od smietnika).
Skontaktuj się z nami