Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: F ??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie F ??

Witam, jestem tu nowy i odrazu chciałbym prosić Was o pomoc

potrzebuje w miare dobrego analoga AF i zastanawiałem sie nad F80/F100/F4 - aparat ten byłby moim pierwszysm analogiem. Do czego? głównie fotografia miejska i portrety i zalezy mi na jakości i niezawodności a niekoniecznie na prędkości. Czy mozecie mi opisać zalety i wady tych aparatów (z waszych odczuć bo w zasobach internetu nieznalazłem niczego co by mnie przekonało)

Moze ktoś z Was ma na sprzedasz któres z tych lusterek ?

Domyślnie

Ja mam F80 z Battery Packiem i mogę go szczerze polecić jak na początek. Jeśli masz kasę to możesz zastanowić się nad F100 też wart zastanowienia. O F4 wiem mało więc się nie wypowiadam.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

a mozesz opisać teroche wiecej na temat 80-tki ? jak działa AF/VR ma swiatłomierz/jak działa ?

Domyślnie

F80 ma wszystko, co potrzeba.
    F100 ma wszystko co potrzeba, + ma znacznie lepszy AF oraz wizjer, współpracuje z manualami, ma piekielnie mocny śrubokręt i jest o niebo solidniejszy. To prawdziwa pucha profi. W stosunku do F80 nie ma tylko wbudowanego świecznika.

Domyślnie

czyli jak sie znajdzie okazja to łapać 100-tke ;P ale coś wiecej powiedzcie

Domyślnie

Poniżej w tych linkach może coś znajdziesz, przynajmniej powinieneś:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=960
    http://forum.nikon.org.pl/archive/index.php/t-2276.html

ps. użyj opcji szukaj tam dużo znajdziesz co z czym współpracuje i wiele porównań
    Ostatnio edytowane przez Ksiazkiewicz ; 28-01-2008 o 02:46 Powód: dodanie ps
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Ogast
    Gość

Domyślnie nikon, instrukcja uzytkownika

ok, ja tez jestem nowy i mam inne pytankowiecie moze skad skolowac instrukcje obslugi do nikon f5, jest tam troche guzikow, a chcialbym poznac ten aparat od podstaw. Widzialem cos kiedy na allegro ale nie wieze ze to cos moze kosztowac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogast Zobacz posta
    ok, ja tez jestem nowy i mam inne pytankowiecie moze skad skolowac instrukcje obslugi do nikon f5, jest tam troche guzikow, a chcialbym poznac ten aparat od podstaw. Widzialem cos kiedy na allegro ale nie wieze ze to cos moze kosztowac...
    Polecam stronę.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Ogast
    Gość

Domyślnie

dzieki stary, strona jest naprawde spoko, i juz wszystko nabiera troche sensu hehe, tak to bywa se sprzetem i ostatnia moja kamer byl sony DSC-T33, a to wogole inna para kaloszy hehe, na bank skrobne cos jeszcze i postaram sie zamiescic co nie co...idzie wiosna wiec pewnie plener heh

Domyślnie

Witam!
    Do nie dawna zastanawiałem się nad zakupem F80 (albo w marzeniach o F100 ) .
    Znalazłem w dobrej cenie F80 + Nikkor 28-80 , 80 euro.
    Podczas oględzin zmieniłem szybko zdanie, za dużo plastiku, za małe, za lekkie.
    A że ceny analogowych aparatów ostatnio spadły do przyzwoitego poziomu, także światełko w tunelu ku F100 zaczęło coraz jaśniej się świecić.
    Po miesiącu polowania znalazłem F100 cena 170 euro, pojechałem obejrzeć i kiedy chwyciłem go w rękę to już wiedziałem, że to jest ten aparat.
    Świetnie leży w dłoni i wagowo czuję się z nim dobrze, wizjer (jestem okularnikiem) nie trzeba machać głową żeby coś tam zobaczyć, przykładasz oko i już, zasilanie na paluszki nareszcie bez problemów z energią.
    Jestem zachwycony bo moje marzenia się spełniły, tym bardziej że aparat jest doskonałym stanie, zero rysek i jakichkolwiek śladów użytkowania, sprzedawca zapewniał że może maksymalnie zrobił nim 100 rolek, sprawdzałem migawka ma trochę ponad 2000 klapnięć.

Nie zdecydowanym, co wybrać polecam F100, zobaczycie że nie będziecie żałować.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów