Szukaj
Wykonuje pracę która pozwala mi na posiadanie aparatu fotograficznego przy sobie. Do tej pory woziłem swoje D80, od dwóch tygodni w torbie cyfrę zamieniłem na analoga F80, okazało się że do tej pory zrobiłem 20 zdjęć, cyfrą pewnie tę ilośc bym przekroczył kilkakrotnie. To prawda że analog uczy większego szacunku do kadru.
Jedno wyjście z żoną w ostatnią niedzielę równało się niemal czterdziestu klapnięciom migawki w D80a niech sie cieszy kobieta
![]()
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
z punktu widzenia uzytkownika , mialem F100 , i to byl moja najlepszy aparat !!!
dzieki stary, strona jest naprawde spoko, i juz wszystko nabiera troche sensu hehe, tak to bywa se sprzetem i ostatnia moja kamer byl sony DSC-T33, a to wogole inna para kaloszy hehe, na bank skrobne cos jeszcze i postaram sie zamiescic co nie co...idzie wiosna wiec pewnie plener heh
Witam!
Do nie dawna zastanawiałem się nad zakupem F80 (albo w marzeniach o F100 ) .
Znalazłem w dobrej cenie F80 + Nikkor 28-80 , 80 euro.
Podczas oględzin zmieniłem szybko zdanie, za dużo plastiku, za małe, za lekkie.
A że ceny analogowych aparatów ostatnio spadły do przyzwoitego poziomu, także światełko w tunelu ku F100 zaczęło coraz jaśniej się świecić.
Po miesiącu polowania znalazłem F100 cena 170 euro, pojechałem obejrzeć i kiedy chwyciłem go w rękę to już wiedziałem, że to jest ten aparat.
Świetnie leży w dłoni i wagowo czuję się z nim dobrze, wizjer (jestem okularnikiem) nie trzeba machać głową żeby coś tam zobaczyć, przykładasz oko i już, zasilanie na paluszki nareszcie bez problemów z energią.
Jestem zachwycony bo moje marzenia się spełniły, tym bardziej że aparat jest doskonałym stanie, zero rysek i jakichkolwiek śladów użytkowania, sprzedawca zapewniał że może maksymalnie zrobił nim 100 rolek, sprawdzałem migawka ma trochę ponad 2000 klapnięć.
Nie zdecydowanym, co wybrać polecam F100, zobaczycie że nie będziecie żałować.
a gdzie kupowałes? z granicą sądząc po walucie?
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Witam!
Kupiłem w Holandii z internetu, coś w rodzaju Allegro tylko o niebo lepiej rozwiązane, bo możesz z biegu startować w licytacji, nie trzeba nigdzie się rejestrować.
POZDRAWIAM!
to ja zeby nie zaczynac nowego wątku zadam takie pytanie...moze ktos to przeczyta...
gdzis mi mignęło przed oczami ale nie moge tego znalezc i nie wiem czy to prawda...F3 to MF...ale czy istnieje wersja F3 AF? i czym sie różni? tez jest taka znakomita?
Istnieje.czy istnieje wersja F3 AF?
F3 AF ma AF.czym sie różni?
Owczesny system AF (polowa lat 80-tych) byl -ze tak powiem- jeszcze niedopracowany.tez jest taka znakomita?
Skontaktuj się z nami