To super, bo już się obawiałam że będę musiała o wiele więcej kasy wyłożyć na sprzęt w przyszłości.. a póki co to ew. tylko szeroki kąt. Jeszcze jak mógłby ktoś mi odpowiedzieć, jak to jest z cropem...?
Dlaczego analog? Moim zdaniem wymaga więcej i uczy szacunku do fotografii. Jak popełnię jakiś błąd, nie kliknę 'cofnij' i nie zacznę od nowa. Nie bawi mnie do końca klikanie myszką w celu obróbki, na początku było to może i fajne, wygładzanie skóry, zmiana kolorów i inne bajery ale chyba już starczy. Poza tym chcąc zajmować się na poważnie fotografią, nie wyobrażam sobie nie umieć wywołać filmu, wykonać odbitek... Czasem żałuję, że od początku nie zaczęłam od analoga, i cyfra zdążyła mnie trochę ogłupić. Nie upieram się również że nie będę wcale pracować na cyfrze, ale to dopiero jak już zrobię coś napraaawdę dobrego analogiem
Pamiętaj, że jak mówisz o samodzielnym wywołaniu filmów, to mówisz tylko o B&W. Życzę samozaparcia i powodzenia
Pamiętaj, że jak mówisz o samodzielnym wywołaniu filmów, to mówisz tylko o B&W. Życzę samozaparcia i powodzenia
Wiem że kolorowe o wiele ciężej wywołać i na razie nie zamierzam się za to brać... ale da się
W każdym razie dzięki, samozaparcia i ambicji mam podobno nadmiar, więc wnioskuję że będzie dobrze!
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami