Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: F ??

Domyślnie

pod kątem fotografii ulicznej:
    1 ciche lustro (bardzo sie przydaje, własnie z tego powodu do strita dobre są dalmierze)
    - tu lepiej wypada F 80 ( ma ciche lustro). F 100 ma bardziej nagłośnione ciche lustro

2. do strita puszka nie powinna rzucac sie w oczy. F 80 na te bateryjki 123 czy jak im tam w użytkowaniu kosztuje, zaś z gripem wygląda dla laika jak profeska, co wzbudza niepokój.
    w wersji ekonomicznej (akumlatorki) F 100 mniej rzuca sie w oczy.
    generalnie aparat do fotografii ulicznej powinien być jak najbardziej dyskretny.

Co do pancerności F 100 - urosłaby pewnie do legendy, ale ząbki zatrzaskoe tylnej ścianki czynią go bardziej ludzkim.
    chyba specjalnie to spieprzono, żeby ktoś kupował F 5

Ostatnio edytowane przez matka997 ; 01-02-2008 o 15:40

Domyślnie

moze co w tym jest, ale jescze 5 lat temu chyba nie zastanawialbym sie czy dac 5000 zł z metalowe zatrzaski, cos jescze musi byc lepszego w tym czołgu
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

no na pewno jest, przeca ino przekomarzam siem.
    tyle że nieodkręcany grip dla mnie jest wada nie zaleta.

Domyślnie

dla mnie tez. jak ja robie 10 filmów rocznie, to na cholere mi tyle baterii ładować, w koncu to półprfesjonalny sprzet, drugie body czy jakos tak... chociaz spotkalem sie nawet z opinia ze f70 jest polprofesjonalny. na allegretto
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wielebny Zobacz posta
    Może nie odrazu te akcesoria ale BP to potem wskazany, nie wiem jak tam zasilanie w F100 ale w mojej F80 kupowanie C123 było nie opłacalne, po dwóch miesiącach dokupiłem BP.
    A co powiesz na odpowiednie akumulatorki zastępujące C123 ?

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

a sa takowe akumulatorki ? i pasuja do ładowarek AAA / AA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serwantes Zobacz posta
    a sa takowe akumulatorki ? i pasuja do ładowarek AAA / AA
    Na Allegro są takie akumulatorki razem z ładowarkami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    F80-tki to aparaty nowocześniejsze, współpracujące bezproblemowo z nowymi wynalazkami Nikona. Zwykle były używane przez amatorów, więc nie jest problemem trafić niewiele eksploatowane sztuki.

F90-tki były swego czasu popularne wśród zawodowców, mogą być zdrowo przechodzone. Są solidne, mają mocniejszy napęd AF, lepszy wizjer i współpracują z manualami, ale gorzej będzie w przypadku najnowszych obiektywów, AF jest tylko jednopolowy, pomiar światła i błysku również jest mniej nowoczesny.

Do reporterki i posługiwania się starymi obiektywami F90 może być lepszy, ale jest bardziej ryzykowny i kilku bajerów z F80-tki mu brakuje.

Zalety obydwu aparatów (+kilka innych, dodatkowych) łączy w sobie F100.
    Wszystko się zgadza. Dodam tylko że przebieg F90(x) łatwo ustalić (kabelek i soft), z F80 tego zrobić się nie da.
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 03-02-2008 o 21:08
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Wszystko się zgadza. Dodam tylko że przebieg F90(x) łatwo ustalić (kabelek i soft), z D80 tego zrobić się nie da.
    Sorry, że się wcinam:

Czy znasz przypadki, że ten "przebieg" w D80 można zafałszować: zeby w EXIF-ie drukował nieprawdę ?

Pzdr.

Domyślnie

Chyba chodziło o F80
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów