Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: F ??

Domyślnie F ??

Witam, jestem tu nowy i odrazu chciałbym prosić Was o pomoc

potrzebuje w miare dobrego analoga AF i zastanawiałem sie nad F80/F100/F4 - aparat ten byłby moim pierwszysm analogiem. Do czego? głównie fotografia miejska i portrety i zalezy mi na jakości i niezawodności a niekoniecznie na prędkości. Czy mozecie mi opisać zalety i wady tych aparatów (z waszych odczuć bo w zasobach internetu nieznalazłem niczego co by mnie przekonało)

Moze ktoś z Was ma na sprzedasz któres z tych lusterek ?

Domyślnie

Ja mam F80 z Battery Packiem i mogę go szczerze polecić jak na początek. Jeśli masz kasę to możesz zastanowić się nad F100 też wart zastanowienia. O F4 wiem mało więc się nie wypowiadam.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

a mozesz opisać teroche wiecej na temat 80-tki ? jak działa AF/VR ma swiatłomierz/jak działa ?

Domyślnie

F80 ma wszystko, co potrzeba.
    F100 ma wszystko co potrzeba, + ma znacznie lepszy AF oraz wizjer, współpracuje z manualami, ma piekielnie mocny śrubokręt i jest o niebo solidniejszy. To prawdziwa pucha profi. W stosunku do F80 nie ma tylko wbudowanego świecznika.

Domyślnie

czyli jak sie znajdzie okazja to łapać 100-tke ;P ale coś wiecej powiedzcie

Domyślnie

Poniżej w tych linkach może coś znajdziesz, przynajmniej powinieneś:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=960
    http://forum.nikon.org.pl/archive/index.php/t-2276.html

ps. użyj opcji szukaj tam dużo znajdziesz co z czym współpracuje i wiele porównań
    Ostatnio edytowane przez Ksiazkiewicz ; 28-01-2008 o 02:46 Powód: dodanie ps
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

dzieki wielkie

Domyślnie

Myślec że warto pakować się z F100 tylko dokupić kilka akcesoriów. Jutro przywrócę w Bieszczadach moją F80 do łask
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

w jakim sensie kilka akcesorów ... raczej narazie nie stać mnie na setkę z BP bo musze kupić jakies szkiełko (pewnie N50mm f1.8 D) w jakiej kasie jest szansa sie zmiescić Waszym zdaniem ??

Domyślnie

Może nie odrazu te akcesoria ale BP to potem wskazany, nie wiem jak tam zasilanie w F100 ale w mojej F80 kupowanie C123 było nie opłacalne, po dwóch miesiącach dokupiłem BP.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów